Σε εκδήλωση στο Ναύπλιο για την επέτειο της Αλωσης της Πόλης παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε, το βράδυ χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, στη μουσική επετειακή εκδήλωση για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού, Τουρισμού).

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο μήνυμα που δίνει στους Ελληνες η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στον διαχρονικό συμβολισμό της, αλλά και τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί στον Ελληνισμό η Αλωση της Βασιλεύουσας.

Ανάλογες ήταν οι επισημάνσεις που έγιναν από τον περιφερειάρχη και στις δύο άλλες εκδηλώσεις που έγιναν στην Περιφέρεια για την επέτειο της Αλωσης -στις οποίες επίσης παρέστη ο Π. Νίκας- και συγκεκριμένα, προχθές Κυριακή 28 Μαΐου στην Καλαμάτα στον ναό της Ανάληψης και χθες Δευτέρα 29 του μήνα στον Μυστρά, στα “Παλαιολόγεια 2023”.

Στην χθεσινή εκδήλωση στο Ναύπλιο, στην οποία παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ακούστηκαν θεομητορικοί ύμνοι, θρήνοι της Αλωσης, παραδοσιακά τραγούδια της Κωνσταντινούπολης καθώς και νεότερα έντεχνα με αναφορά στην Πόλη, τον Βόσπορο και την Αγιά Σοφιά, τα οποία απέδωσε το μουσικό σχήμα “Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι”, σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέντε μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών

Καταπληκτικές ήταν η Μαρία Στρατουδάκη και η Εβίτα Καραθανάση...

Μελιτζάzz 2024 – Νόστος | Αναζητώντας και ανασύροντας μνήμες από την περιπλάνηση των Τσακώνων στον κόσμο

Νόστος – Η επιστροφή στην πατρίδα, ο επαναπατρισμός. Η ανησυχία και...

Νέες Ειδικότητες στη ΣΑΕΚ Τρίπολης

Οι Ειδικότητες του παράλληλου Μηχανογραφικού για τη Δημόσια ΣΑΕΚ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο