Οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο λόγος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρκετοί δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι αυτό το διάστημα, σε κατάσταση, έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, του συγκεκριμένου υπουργείου.

Σε 3μηνη, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται ο Δήμος Μονεμβασίας, ώστε να μπορέσουν οι υπηρεσίες να προχωρήσουν τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την παράκτια διάβρωση.

Η έκτακτη ανάγκη είναι μέχρι την 1η Ιουνίου 2023.

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας Κορινθίας, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για 6 μήνες, μέχρι και τις 23 Αυγούστου 2023. 

Το αίτιο έχει να κάνει με την έντονη λειψυδρία.

Το ίδιο και ο δήμος Κορινθίων. Έχει 6μηνη έκτακτη ανάγκη, για το ζήτημα της λειψυδρίας. Μέχρι και τις 21 Αυγούστου 2023, είναι η σχετική κήρυξη.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έπληξαν και το Δήμο Ευρώτα, στη Λακωνία. 

Ο δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2023.

Τέλος, στο Δήμο Μεγαλόπολης Αρκαδίας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας είναι μέχρι και τις 19 Ιουλίου 2023, η περιοχή της Βάστας. 

Αιτία της κήρυξης, οι σοβαρές ζημιές που έγιναν απ΄ τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν.
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάσαμε: «Blackwater I. Η πλημμύρα» από τον Michael McDowell

Κυριακή του Πάσχα 1919, Περδίδο, Αλαμπάμα Τέσσερις μέρες έχουν περάσει...

Σχολή προπονητών UEFA B΄ στην Τρίπολη

Η Τρίπολη στο επίκεντρο του ελληνικού ποδοσφαίρου Η Τρίπολη μετατρέπεται σε κέντρο εκπαίδευσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ε.Π.Σ. Αρκαδίας φιλοξενεί τη νέα σχολή προπονητών UEFA B. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην αναβάθμιση του τοπικού αθλητισμού, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τα πιο σύγχρονα προπονητικά εργαλεία. Την εκπαίδευση έχουν αναλάβει δύο κορυφαία ονόματα, οι εκπαιδευτές της ΕΠΟ Ιωάννης Γκίσης και Ιωάννης Ισπυρλίδης, διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων. Στη σχολή συμμετέχουν προπονητές από όλη την Ελλάδα, με την αρκαδική παρουσία να είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς συμμετέχουν 9 άτομα, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Αρκαδίας, Γιάννης Ηλιόπουλος. Η πρακτική άσκηση της σχολής πραγματοποιείται στο γήπεδο της Κάρτσοβας.

Δημήτρης Πτωχός: Ο πολιτισμός ενώνει, εμπνέει και ανοίγει δρόμους για το αύριο-Πρεμιέρα για το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Σε ένα σκηνικό μοναδικής ιστορικής και αισθητικής αξίας, η Αρχαία Μεσσήνη άνοιξε και φέτος τις πύλες της στη νέα γενιά, φιλοξενώντας την πρεμιέρα του 13ου Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2026. Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα και το

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβασία εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, πολιούχου της Μονεμβασίας, που τελέστηκε την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στον ομώνυμο Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, παρέστη ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτριο Πτωχό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ