Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μονεμβασίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου Μονεμβασία – Αγιος Φωκάς προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ, προέβη το Δ.

Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης που συνεδρίασε το πρωί σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, το σώμα ενέκρινε μεταξύ άλλων την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου με αντικείμενο το προϋπολογισμού 1.638.761,40 ευρώ έργο κτηριολογικής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθµισης του εν λόγω μουσείου.

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑΣ

Τέλος, εκτός ημερησίας διάταξης, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ενέκρινε δαπάνη 15.000 ευρώ για μελέτη η οποία θα αφορά στην διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί από τον Σύνδεσμο Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας προκειμένου να δίνεται στα παραγόμενα κρασιά το ευρωπαϊκό συλλογικό σήµα “Νεµέα Lions” ΠΟΠ, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από τους αρμόδιους φορείς και την προετοιμασία του φακέλου για το οποίο είχε χρηματοδοτήσει με 24.000 ευρώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της πιο πάνω μελέτης θα αποτελέσει η διαμόρφωση του αναγκαίου προτύπου βάσει του οποίου θα ελέγχεται η διαδικασία από την παραγωγή μέχρι και την τυποποίηση των κρασιών και το οποίο θα εγγυάται την ποιότητα του προϊόντος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:06:35

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το Ναυάγιο της Πύλου

Σε διαδικασία απελευθέρωσης από τις φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται οι...

Υπηρεσία Καθαριότητας Σπάρτης: Η διαδικασία για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την...

Συνέδριο ΕΝΠΕ στην Πάτρα | Δημήτρης Πτωχός: «Θεσμική θωράκιση των Περιφερειών, ανάπτυξη, αναβάθμιση»

Απλοποίηση των διαδικασιών, ομογενοποίηση, ολιστική προσέγγιση και αποκέντρωση ήταν οι κατευθύνσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην Πάτρα, 22 και 23 Μαΐου. «Με καταλύτες την κλιματική αλλαγή και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο