Πρόγραμμα για τη συνδρομή σε ηλικιωμένους μέσω της τεχνολογίας, προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπογράφηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστα Τζιούμη, προγραμματική σύμβαση που αφορά στο έργο SmartBear, ενός “έξυπνου” δικτύου για υγιή και ανεξάρτητη διαβίωση, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το SmartBear, ειδικότερα, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες πολίτες άνω των 65 ετών και στοχεύει στην εφαρμογή βοηθητικών “έξυπνων” ιατρικών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ. κινητό τηλέφωνο, ρολόι, οξύμετρο, πιεσόμετρο κ.α.), με σκοπό αυτές να συμβάλλουν στην αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση ηλικιωμένων μέσω εξατομικευμένων παραβάσεων.

Το εν λόγω έργο αφορά 300 ηλικιωμένους οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας όπως, καρδιαγγειακά νοσήματα, γνωστική δυσλειτουργία, απώλεια ακοής, αστάθεια, ψυχικές διαταραχές και σύνδρομο ευθραυστότητας.

Σκοπός είναι η συλλογή και ανάλυση δεδομένων που απαιτούνται, προκειμένου να τους προσφερθούν από την πλατφόρμα εξατομικευμένες παρεμβάσεις που προωθούν την υγιή διαβίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τις “έξυπνες συσκευές”, ενώ διασφαλίζονται πλήρως τα προσωπικά δεδομένα.

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Αρκαδίας Σωτήρης Καμαρινόπουλος, άλλα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, καθώς και προέδροι από τις Τοπικές Κοινότητες Αρκαδίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα .

Ας σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προβεί σταδιακά σε περαιτέρω ενημερωτικές εκδηλώσεις και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες της Αρκαδίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αμμώνι Κορινθίας

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (23/7) σε δασική...

ASTERAS AKTOR: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά “αστεράκια”!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά "αστεράκια"! Τα μικρά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο