Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντάται την Παρασκευή στην Τρίπολη με τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα θα έχει στην Τρίπολη, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο οποίος θα έλθει στην έδρα της Περιφέρειας επικεφαλής κλιμακίου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με θέματα του ΠΕΠ Πελοποννήσου, τόσο της απερχόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, όσο και της νέας 2021 – 2027.

Οπως διαπιστώθηκε στη σημερινή σύσκεψη, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σχετικά με το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 ιδιαίτερα όσον αφορά στα σχέδια ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), στις στρατηγικές ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), αλλά και στα προγράμματα για τον κοινωνικό τομέα.

Οσον αφορά στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, οι οδηγίες που έχουν δοθεί σε επίπεδο Περιφέρειας από τον Π. Νίκα εστιάζουν στην ενδελεχή κατάρτιση των μελετών των υποβληθησόμενων προς ένταξη έργων προκειμένου να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις και να αποφεύγονται οι συμπληρωματικές συμβάσεις -όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Ακόμα, τονίζεται η ανάγκη για στενότερη συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους δικαιούχους και τεχνική υποστήριξη των τελευταίων, ενώ επισημάνθηκε η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα προταθησόμενα έργα θα πρέπει να συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεατρο-Μουσικο-Χορευτική παράσταση στα Τρόπαια την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Θεατρομουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Πασχαλοπατήματα και Αναμνήσεις» διοργανώνει ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γορτυνίας «ΑΡΙΩΝ ΙΠΠΟΣ» και ο Δήμος Γορτυνίας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων, την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 9 το βράδυ.Τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα είναι το θέμα της παράστασης στην οποία συμμετέχουν και χορεύουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας

Οι «Αετοί Γορτυνίας» στηρίζουν τη Δωρεά του Μυελού των Οστών

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αετοί Γορτυνίας» στηρίζει τη Δωρεά του Μυελού των Οστών και διοργανώνει δράση ενημέρωσης και δειγματοληψία, το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών. Η σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας από τους «Αετούς Γορτυνίας»

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάναςαπό τους «Αετούς Γορτυνίας» Το 10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας διοργανώνεται το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας. Εκτός από τους αθλητές του Α.Π.Σ. ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, οι θεατές θα

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Λακωνίας

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Λακωνίας Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 137956/02.05.2024 (ΑΔΑ: Ψ09Λ7Λ1-8ΝΩ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο