Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντάται την Παρασκευή στην Τρίπολη με τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα θα έχει στην Τρίπολη, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο οποίος θα έλθει στην έδρα της Περιφέρειας επικεφαλής κλιμακίου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με θέματα του ΠΕΠ Πελοποννήσου, τόσο της απερχόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, όσο και της νέας 2021 – 2027.

Οπως διαπιστώθηκε στη σημερινή σύσκεψη, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σχετικά με το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 ιδιαίτερα όσον αφορά στα σχέδια ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), στις στρατηγικές ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), αλλά και στα προγράμματα για τον κοινωνικό τομέα.

Οσον αφορά στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, οι οδηγίες που έχουν δοθεί σε επίπεδο Περιφέρειας από τον Π. Νίκα εστιάζουν στην ενδελεχή κατάρτιση των μελετών των υποβληθησόμενων προς ένταξη έργων προκειμένου να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις και να αποφεύγονται οι συμπληρωματικές συμβάσεις -όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Ακόμα, τονίζεται η ανάγκη για στενότερη συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους δικαιούχους και τεχνική υποστήριξη των τελευταίων, ενώ επισημάνθηκε η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα προταθησόμενα έργα θα πρέπει να συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .
00:06:35

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το Ναυάγιο της Πύλου

Σε διαδικασία απελευθέρωσης από τις φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται οι...

Υπηρεσία Καθαριότητας Σπάρτης: Η διαδικασία για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο