Ημερίδα: Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο, και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ διοργανώνεται το Σάββατο 1η Απριλίου 2023, ώρα 17:00  στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με θέμα: «Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο, και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία»

Κατόπιν έγκρισης των αδειών εκ μέρους της ΡΑΕ για την εγκατάσταση βαρέων βιομηχανικών ΑΠΕ σε μεγάλο μέρος του Μαινάλου και σε πολλές ακόμα ευαίσθητες περιοχές της Πελοποννήσου και ενόψει του ορατού κινδύνου να μετατραπεί ο χαρακτήρας της Πελοποννήσου από περιοχή ήπιου τουρισμού σε ένα τεράστιο βιομηχανικό αιολικό πάρκο με όλα τα αρνητικά επακόλουθα, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου,  συμμετέχει ενεργά και σας καλεί στην εκδήλωση του Δικτύου Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου που συνδιοργανώνει με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες, επιχειρήσεις και πολίτες με θέμα:

«Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο, και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Α’ ΜΕΡΟΣ – Ομιλητές :

Μαρία Καραμανώφ – Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ. και Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Θέμα εισηγήσεως: «Οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις για τις ΑΠΕ στο εθνικό και ενωσιακό δίκαιο»

Βασίλης Λύκος – Αναλυτής Βιολόγος – Διδάκτωρ Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θέμα εισηγήσεως : «Η Διαχείριση των φυσικών μονοπωλίων στην Ελλάδα»

Άκης Παπασαράντης – Εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια,  Μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων.

Θέμα εισηγήσεως: «Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά βιομηχανικού τύπου: Ψευδο-σύμβολα μετάβασης σε  πράσινη φθηνή ενέργεια»

Κωνσταντίνος Μαρινάκος–Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Θέμα εισηγήσεως: «Οι επιπτώσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ στην ήπια τουριστική ανάπτυξη»

Β’ ΜΕΡΟΣ:

Ανοιχτή συζήτηση – Ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματα και τους   προβληματισμούς του απευθείας στους ομιλητές.

Τις παρουσιάσεις και την συζήτηση θα συντονίσει ο Κων/νος Μαρινάκος, Επίκουρος Καθηγητής Παν/μιου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

  Πληροφορίες εκδήλωσης:  ιστοσελίδα:   dfkpp.anoixtodiktyo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά Μπάνια μελών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορινθίων 2024

Ο Δήμος Κορινθίων με μοναδικό μέλημα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Ιαματικών μπάνιων στην Λουτρόπολη της Αιδηψού και φέτος. Φέτος ο Δήμος μας, αυξάνει την επιδότηση του προγράμματος και επιδοτεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα λάβουν μέρος, με την δωρεάν μεταφορά: Κόρινθος-Αιδηψός-Κόρινθος, (συμπεριλαμβανομένου του πούλμαν

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις Συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο