Στις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των Ντρέδων, στο Ανω Δώριο, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε, σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου, στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 202ης επετείου της εξέγερσης των Ντρέδων, στο Ανω Δώριο (Σουλιμά), του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης επισήμανε τον ουσιαστικό ρόλο των Ντρέδων στην Επανάσταση του 1821 και τη συμμετοχή τους σε όλες τις μάχες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, τόσο στον Μοριά, όσο και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας -“όπου συμμετείχαν, υπήρξαν παράδειγμα φιλοπατρίας, αγωνιστικότητας και αυτοθυσίας” σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας.

Πρόσθεσε παράλληλα ο περιφερειάρχης ότι κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη του αγώνα των Ντρέδων έχει την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον επόμενο χρόνο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως ο ιστορικός ναός του Αγίου Δημητρίου, στον οποίον είχε γίνει η ορκωμοσία των Ντρέδων (Δημήτρη Παπατσώρη, Γιαννάκη Μέλιο και Γιαννάκη Γκρίτζαλη).

Παρόντες επίσης, μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Οιχαλίας ήταν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς και Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθης Αναστασόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα ΕΠΑ και συντονισμού των αναπτυξιακών εταιρειών Τάσος Σαρδέλης, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ.α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέντε μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών

Καταπληκτικές ήταν η Μαρία Στρατουδάκη και η Εβίτα Καραθανάση...

Μελιτζάzz 2024 – Νόστος | Αναζητώντας και ανασύροντας μνήμες από την περιπλάνηση των Τσακώνων στον κόσμο

Νόστος – Η επιστροφή στην πατρίδα, ο επαναπατρισμός. Η ανησυχία και...

Νέες Ειδικότητες στη ΣΑΕΚ Τρίπολης

Οι Ειδικότητες του παράλληλου Μηχανογραφικού για τη Δημόσια ΣΑΕΚ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο