Ξεκίνησε η πλήρης διαχείριση απορριμμάτων στη μονάδα της Παλαιόχουνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρχισε από την Τετάρτη 1η Μαρτίου στην Παλαιόχουνη η πλήρης διαχείριση των απορριμμάτων στην εκεί μονάδα, την πρώτη από τις τρεις που προβλέπει η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι σε πλήρη διαχείριση οδηγήθηκαν 50 τόνοι απορριμμάτων από τον Δήμο Τρίπολης, ενώ σταδιακά η ποσότητα στην οποία εφαρμόζεται η πλήρης διαχείριση θα αυξάνεται.

Στο μεταξύ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κοινοποιήθηκε προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες έγγραφο το οποίο η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας κοινοποίησε πρόσφατα στους δήμους της εν λόγω Π.Ε. αλλά και προς τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, σχετικά με καταγγελία για απόθεση απορριμμάτων σε ανενεργούς ΧΑΔΑ ή σε περιοχές που έχουν δημιουργηθεί νέοι παράνομοι χώροι τέτοιου είδους.

“Δεδομένου ότι από τις 8 Αυγούστου 2022 έχει ξεκινήσει η λειτουργία του ΣΜΑ Σπαθοβουνίου, όλοι οι δήμοι της Π.Ε. Κορινθίας είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα αστικά απορρίμματα στον συγκεκριμένο χώρο, όπου μεταφορτώνονται για να μεταφερθούν στη μονάδα διαχείρισης” σημειώνεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Καταλήγοντας, το εν λόγω έγγραφο καλεί τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, σε συνεργασία με τους δήμους της κάθε περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο