Μετεωρολογικοί σταθμοί στο κτήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη και στην Τάκα, στο πλαίσιο του έργου SodaSense

Την εγκατάσταση ενός μετεωρολογικού σταθμού στο κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, καθώς και ενός αγρο-μετεωρολογικού σταθμού κοντά στον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα αιτείται, με σχετική επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Βασιλάκης.

Το αίτημα υποβάλλεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SodaSense, στο οποίο ο εν λόγω πανεπιστημιακός καθηγητής είναι επιστημονικά υπεύθυνος. Το έργο αυτό, με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα, πέρυσι τον Φεβρουάριο, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στον άξονα προτεραιότητας “Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας”.

Το έργο SodaSense αφορά στη διαχείριση δεδομένων μεγάλου όγκου που συλλέγονται από αισθητήρες και σχετίζονται με τις μικρο-μετακινήσεις, το μικρο-κλίμα και τη γεωργία, και στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ευφυούς πλατφόρμας με ερευνητικό, κοινωνικό, αλλά και επιχειρηματικό προσανατολισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η πράξη προδιαγράφει τη συλλογή δεδομένων μετακίνησης, δεδομένων μικρο-κλίματος, δεδομένων ποιότητας αέρα, και μετεωρολογικών δεδομένων. Τα τρία τελευταία θα συλλέγονται μέσω 2 μετεωρολογικών και 7 αγρο-μετεωρολογικών σταθμών, των οποίων η προμήθεια έχει ήδη γίνει από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

 

Την σχετική επιστολή προς τον περιφερειάρχη με το αίτημα του Πανεπιστημίου, μπορείτε να δείτε εδώ:

AITHMA

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο