Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Food Expo της Αθήνας και την Anuga στην Κολωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσκλήσεις απευθύνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να μετάσχουν σε δύο από τις εκθέσεις στις οποίες θα λάβει μέρος μέσα στον φετινό χρόνο.

Οι εν λόγω προσκλήσεις αφορούν, αφ’ ενός στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Athens Metropolitan Expo το τριήμερο 18 με 20 του ερχόμενου Μαρτίου και αφ’ ετέρου στην διεθνή έκθεση Anuga που πραγματοποιείται στην Κολωνία, στην Γερμανία, το πενθήμερο 7 με 11 του φετινού Οκτωβρίου.

 

FOOD EXPO

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Food Expo στην Αθήνα -μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης- η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει, με στόχο να προβάλλει και να προωθήσει προϊόντα της περιοχής μας και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καλύψει το 60% της συμμετοχής, το προβλεπόμενο κόστος του οποίου -για ένα περίπτερο επιφάνειας περίπου 5 τ.μ.-, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων, δεν θα ξεπερνά ωστόσο τα 800 με τον ΦΠΑ (μαζί με το κόστος εγγραφής).

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι 60 και η επιλογή τους θα γίνει με χρονική σειρά προτεραιότητας αλλά και σύμφωνα με την ανάγκη εκπροσώπησης κατά το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενες να μετάσχουν μέσω της Περιφέρειας επιχειρήσεις από τον κλάδο της αγροδιατροφής και εξαγωγών θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο αντίστοιχο Επιμελητήριο.

 

ANUGA

Εξ άλλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να μετάσχει και στην διεθνή έκθεση Anuga, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται η βιωσιμότητα, η κλιματική ουδετερότητα και η ασφάλεια του εφοδιασμού.

Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις παγκοσμίως με αναφορές στην ποικιλία των προϊόντων, τις καινοτομίες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τη δικτύωση και τις δυνατότητες μάρκετινγκ.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να προβάλλει και να προωθήσει τα φρέσκα εμπορεύσιμα εδώδιμα προϊόντα και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι 20, δηλαδή 4 από κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα, ενώ το προβλεπόμενο κόστος συμμετοχής για ένα περίπτερο επιφάνειας 5 τ.μ. θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων, δεν θα ξεπερνά πάντως τις 2.500 ευρώ με τον ΦΠΑ (μαζί με το κόστος εγγραφής).

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενες να μετάσχουν μέσω της Περιφέρειας επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροδιατροφής και των εξαγωγών θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο αντίστοιχο Επιμελητήριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη έδωσαν τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών και του 1ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του δήμου Κορινθίων που βρέθηκαν χτες (Δευτέρα, 15 Ιουλίου) στην αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο δήμος και έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά θεσμού. Εκατοντάδες παιδιά –φίλες και φίλοι, για εννιά και πλέον μήνες στους παιδικούς σταθμούς του δήμου-

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέο Πρόγραμμα για Φοιτητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση, εξέδωσε πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027, με προϋπολογισμό 1.176.471,00 €, και δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται να στηρίξει τους φοιτητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλους στην ανώτατη εκπαίδευση. Με την πρόσκληση

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο