Τατούλης: «Ντράπηκε και η ντροπή, με την πολιτική συμπεριφορά σας κ.Νίκα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία σχεδίασε, προγραμμάτισε, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και δημοπράτησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη είναι το έργο: «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση τουριστικού λιμένα (Μαρίνας) στο Ναύπλιο».

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του Πέτρου Τατούλη ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ξεκίνησε η διαδικασία για την υλοποίηση ενός έργου που θα δημιουργούσε νέες προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας όχι μόνο για το Ναύπλιο και την Αργολίδα αλλά για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης ξεκίνησε μια επίπονη και επίμονη προσπάθεια έτσι ώστε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στα μεγάλα έργα ΣΔΙΤ της Χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3389/2005 «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» (ΦΕΚ 232 Α/22.9.2005).

Για να επιτευχθεί η σημαντική αυτή απόφαση απαιτήθηκε διαρκής συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου το οποίο υπέβαλε τη συγκεκριμένη αίτηση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με τον αριθμ.αποφ.668/16  Δεκεμβρίου 2013 εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, όπου ουσιαστικά ξεκινά η έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση-κατασκευή-λειτουργία -διαχείριση του πιλοτικού έργου της Μαρίνας του Ναυπλίου με ΣΔΙΤ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και μετά την υπογραφή της σύμβασης ακολουθούν διοικητικές, τεχνικές και νομικές αποφάσεις προκειμένου να ωριμάσει διοικητικά ο φάκελος και να είναι έτοιμο το έργο προς δημοπράτηση με τη διαδικασία ΣΔΙΤ και ανταγωνιστικού διαλόγου Α’ και Β’ φάσης.

Η τολμηρή  απόφαση να αναλάβει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή την ευθύνη για το πρώτο έργο σε όλη τη Χώρα που αφορά κατασκευή Μαρίνας με διαδικασία ΣΔΙΤ ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και μια μεγάλη ευθύνη για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Με την υπ’αριθμ.27/06.11.2013 απόφαση της η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ενέκρινε την υπαγωγή του έργου στις διατάξεις του Ν.3389/2005.

Τα ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την προετοιμασία του έργου προς δημοπράτηση αφορούσαν κυρίως την εκβάθυνση του λιμανιού και το «master plan» της Μαρίνας καθώς και την εμπλοκή υπηρεσιών των Υπουργείων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την υπ.αριθμ.135/12 Μαρτίου 2019   απόφαση του δίνει το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4413/2016 περί παραχωρήσεων και εγκρίνει τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου του άρθρου 13 του Ν.4412/2016  σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ.1 του Ν.3389/2005 και τα άρθρα 30 και 86 παρ.2 του Ν.4412/2016.

Η μεγάλη στιγμή για την υλοποίηση του πρώτου έργου ΣΔΙΤ σε όλη τη Χώρα για την κατασκευή Μαρίνας έρχεται με τον αριθμ.αποφ.1833/13 Μαΐου 2019 της Οικονομικής Επιτροπής (όπου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου»  Ντίνα Νικολάκου ως Πρόεδρος,  Γιώργος Μπακούρης, Ιωάννης Μπουκουβάλας, Ιωάννης Σαρρής και Γιώργος Πετρίτσης ως μέλη) εγκρίνουν τη δημοπράτηση του έργου και την προκήρυξη του Δημοσίου Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου.

Στις 23 Μαΐου 2019 ( 2019/S 099-241065) δημοσιεύεται η προκήρυξη της σύμβασης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του κ.Νίκα από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία, οι επιτροπές διαγωνισμού συνέταξαν πρακτικά τα οποία εγκρίθηκαν με αντίστοιχες αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή (όπου τα μέλη της παράταξης μας υπερψήφισαν)  και ο φάκελος εστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Με αφορμή την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο κ.Νίκας ανήρτησε σχετική ανακοίνωση η οποία στάζει ψέμα, συκοφαντία και περισσό θράσος, προσπαθώντας να ιδιοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Ο κ.Περιφερειάρχης έφθασε μάλιστα στο ακραίο σημείο να αναφέρει ότι το έργο ήταν «κολλημένο» και «αφημένο» για 13 ολόκληρα χρόνια(!) και ότι ο ίδιος «δούλεψε σκληρά» για να ολοκληρωθεί.

Ο κ.Περιφερειάρχης παρότι γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, προσπαθεί για μία ακόμη φορά με τη γνωστή μέθοδο της προπαγάνδας να εξαπατήσει τους πολίτες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια η αναφορά στα προηγούμενα 13 χρόνια(!) αποδεικνύει ότι πλέον ο κ.Περιφερειάρχης έχει «χάσει εντελώς την μπάλα» και βρίσκεται στην πολιτική παραζάλη της επίθεσης που δέχεται από τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία δημόσια τον χαρακτηρίζουν ως «αποτυχημένο» Περιφερειάρχη.

Οι πολίτες της Αργολίδας και της Πελοποννήσου γνωρίζουν την αλήθεια και αυτή είναι ότι το συγκεκριμένο έργο της Μαρίνας του Ναυπλίου φέρει ακέραια τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του. Γεγονός που προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια από τις αποφάσεις των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής. 

Όταν ο κ.Νίκας ανέλαβε τα καθήκοντα του το έργο είχε ήδη δημοπρατηθεί. 

Ντράπηκε και η ντροπή, με την πολιτική συμπεριφορά σας κ.Νίκα!

  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024  https://www.youtube.com/live/pkn-lFx8L9g

Πήρε 10 με τόνο!!! το 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών του Α.Π.Σ. «Αετοί Γορτυνίας» με 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα!!!

220 αθλητές σωματείων από όλη την Ελλάδα καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες θεατές στο 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας, στο ανακαινισμένο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», το Σάββατο 22 Ιουνίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας

23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σας περιμένουμε στο Αρχαίο λιμάνι Κεχρεών να τρέξετε ή να περπατήσετε την διαδρομή που έκανε ο Απόστολος Παύλος μέχρι την Αρχαία Κόρινθο. Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Αιτήσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. https://runningnews.gr/mitem.php?id=60968 The post 23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 appeared first on .

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 22/06/2024 Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο