Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το ν/σ “Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εκπροσώπησε την ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) στην μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτηση -σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου- στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αφορά στην “Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα”.

Κατά την παρέμβασή του στην συνεδρίαση, υπό τον πρόεδρο της πιο πάνω Επιτροπής βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας τόνισε, μεταξύ άλλων ότι το πλαίσιο που καθορίζεται από το εν λόγω νομοσχέδιο “είναι απαραίτητο, ωστόσο απαιτείται τεράστιος όγκος δουλειάς και διαρκής προσπάθεια”, για να παρατηρήσει ότι “πρέπει να αλλάξει όλο το θεσμικό πλαίσιο, η δομή του κράτους, αλλά και οι νοοτροπίες, ώστε να πάμε σε μια διακυβέρνηση με προσδιορισμένες αρμοδιότητες”.

“Εύχομαι ειλικρινά να πετύχει, ωστόσο δεν είμαι αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει γρήγορα” συνέχισε ο Π. Νίκας και σημείωσε στη συνέχεια:

“Δεν αμφισβητεί κανείς τις καλές προθέσεις όταν φτιάχνονται οι νόμοι. Κάτι τέτοιο έγινε με τον νόμο για την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, ακολούθως με τον ‘Καλλικράτη’ και μετά με τον ‘Κλεισθένη’, καθώς στην πορεία οι νόμοι αυτοί ουσιαστικά δεν υλοποιήθηκαν -όχι μόνο δεν αποδόθηκαν πόροι και αρμοδιότητες, αλλά αντίθετα αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες. Ως συνέπεια προκύπτει να βρίσκεται η αυτοδιοίκηση σε δύσκολη θέση, παράλληλα δε υπάρχουν σοβαρά ζητήματα σχετικά με την διαφάνεια, αλλά και την διαφθορά. Εχουμε αυτή τη στιγμή πέντε – έξι μηχανισμούς ελέγχου, προστίθεται τώρα ένας ακόμα και δεν ξέρω αν μπορούμε να κατορθώσουμε κάτι” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εστιάζοντας εκ νέου στην ανάγκη να αλλάξουν -μεταξύ άλλων- και οι επικρατούσες νοοτροπίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στα πανέμορφα καστανοδάση του Πάρνωνα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο