Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου η προκήρυξη δημοπράτησης της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στη Σκάλα

Την προκήρυξη δημοπράτησης της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα, έργο προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ, όπως επίσης και δύο εργολαβικά συμφωνητικά συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την προκήρυξη δημοπράτησης της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα, έργο προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ, όπως επίσης και δύο εργολαβικά συμφωνητικά συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

Ειδικότερα, ο Π. Νίκας -παρόντων των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη- υπέγραψε την προκήρυξη δημοπράτησης της με προϋπολογισμό μελέτης 4.465.000 ευρώ κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, στην Σκάλα, δίπλα στην υφιστάμενη μεταλλική. Η αποσφράγιση των προσφορών, όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο συντήρησης της εθνικής οδού 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο και της εθνικής οδού 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία, όπως επίσης και το συμφωνητικό για την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο Μονεμβασίας, έργο με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε επίσης ότι στην Π.Ε. Λακωνίας θα δρομολογηθεί πίστωση 7.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τον δρόμο Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το έργο συντήρησης της γέφυρας της παλαιάς εισόδου της Σπάρτης που έχει ήδη ξεκινήσει.

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας υπέγραψε την επέκταση για 12 μήνες της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου των 7 ωφελούμενων, που προσλήφθηκαν πέρυσι τον Οκτώβριο στην Π.Ε. Λακωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 – 67 ετών.

Είχε επίσης συνάντηση με τον Στέφανο Βρεττάκο, εκ μέρους του Σαϊνοπούλειου Ιδρύματος, για την δυνατότητα συνεργασίας σχετικά με την δημιουργία αθλητικού χώρου στην περιοχή που υπάρχει το ανοιχτό θέατρο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στον περιφερειάρχη Π. Νίκα επιδόθηκε εκ μέρους του Δήμου Σπάρτης τιμητικό δίπλωμα για τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη φετινή διοργάνωση του 40ού “Σπάρταθλον”, στην οποία -όπως δήλωσε ο Π. Νίκας- η Περιφέρεια συνεισέφερε 10.000 ευρώ.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου