Περιφερειάρχης Πελοποννήσου “Νέο ελκυστικό τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου το τραίνο – κρουαζιέρα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου “Νέο ελκυστικό τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου το τραίνο – κρουαζιέρα”

Την πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου ως “τραίνο – κρουαζιέρα” πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και μια από τις κορυφαίες διεθνώς προσωπικότητες για τα σιδηροδρομικά δίκτυα κ. BerndScholl, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, τονίζοντας ότι “με το σχέδιό μας αυτό θα μετατρέψουμε το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο ένα νέο τουριστικό clusterπου θα αποτελέσει, αφενός, μια νέα σημαντική επενδυτική πρόταση, αφετέρου, θα δημιουργήσει ένα νέο διεθνώς ανταγωνιστικό θεματικό τουριστικό προϊόν”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση τον Οκτώβριο του 2016 στη Ζυρίχη συνεδρίου από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, όπου θα προσκληθούν όλοι όσοι έχουν υλοποιήσει διεθνώς ανάλογα σχέδια, τόσο για να ενημερωθούν για το σχέδιο αυτό, όσο και να παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν. Ακολούθως την άνοιξη του 2017 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο συνέδριο στην Πελοπόννησο.

periferiarxis

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι στόχος της Περιφέρειας είναι “να ενσωματώσουμε το σιδηρόδρομο στην οικονομία μας, προσφέροντας παράλληλα μια νέα εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων” σημειώνοντας ότι σε αυτό το σχέδιο συμφωνεί τόσο ο ΟΣΕ, όπως ρητά δήλωσε ο κ. Οικονόμου, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η πολιτική ηγεσία τριών Υπουργείων.

Τόσο ο κ. Τατούλης, όσο και οι κ.κ. Schollκαι Θεοφανόπουλος τόνισαν τη βούληση να πιστοποιηθεί η σιδηροδρομική διαδρομή Κόρινθος μέχρι Αρχαία Ολυμπία, ως αγαθό άυλης πολιτιστικής κληρονομίας, δεδομένου του εξαιρετικού πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος κατά τη διαδρομή αυτή, ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών.

Ο κ. Schollαπό την πλευρά του, αφού τόνισε την ανάγκη σύνδεσης του σιδηροδρομικού, πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, χαρακτήρισε ως την πιο ενδεδειγμένη επιλογή τον τουρισμό κρουαζιέρας για την Πελοπόννησο δεδομένης της εξαιρετικής θεματικότητας του προϊόντος που έχει να προσφέρει.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΟΣΕ, ο κ. Χρήστος Οικονόμου από τον ΟΣΕ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Πετράκη, η κα Ειρήνη Φρεζάδου, αρχιτέκτονας στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικολάκου, Μαντάς, Στρατηγάκος, Σιδέρης και Παπαγγελόπουλος.

periferiarxis2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tα «ερυθρόλευκα» ευρωπαϊκά τρόπαια στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι ευρω-κούπες...

Συλλήψεις στην Λακωνία για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τρίτη 23/07/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του...

Καιρός: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή (19/7) ο καύσωνας διαρκείας στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο