Απελευθέρωση φασιανών στην περιοχή της Τάκας

Στην απελευθέρωση 200 φασιανών στην περιοχή της λίμνης Τάκα, από τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασαρχείο Τρίπολης, παρέστη χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μετά από σχετική πρόσκληση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην απελευθέρωση 200 φασιανών στην περιοχή της λίμνης Τάκα, από τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασαρχείο Τρίπολης, παρέστη χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μετά από σχετική πρόσκληση.

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη συμβολή του συλλόγου και τη συνδρομή του, σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ παράλληλα επισήμανε τη σημασία των προϋπολογισμών 325.000 ευρώ, έργων διαμόρφωσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του ταμιευτήρα της Τάκας, που έχει λειτουργήσει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι περιμετρικά της λίμνης, έχει γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών, οδοστρωσία και ασφάλεια του περιμετρικού δρόμου, για να χρησιμοποιηθεί ως ποδηλατόδρομος, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων και διαμόρφωση χώρων επισκεπτών.

Από τους εκπροσώπους του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου, ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη, η στήριξη της Περιφέρειας, για τη δημιουργία πάρκου στην περιοχή, με σκοπό την ενίσχυση της ορνιθοπανίδας.

Παρέστησαν στη χθεσινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Μανώλης Σκαντζός και ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και

Σε τροχιά χρηματοδότησης έργα 5,8 εκατ. ευρώ για δρόμους, κόμβους και αντιπλημμυρική προστασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε σειρά σημαντικών αποφάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τη θωράκιση των υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου προχώρησε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, εγκρίνοντας την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030 και σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι αποφάσεις αφορούν ώριμες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 30 Ιουλίου, σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Αρκαδίας, η ΠΕ Κορινθίας και η ΠΕ Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 4), ενώ σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται

Δημήτρης Πτωχός: Περισσότερες ευκαιρίες για κάθε παιδί, μεγαλύτερη στήριξη για κάθε οικογένεια Voucher 4,1 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ από την...

Με χρηματοδότηση ύψους 4.115.508 ευρώ από το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην υλοποίηση της δράσης για την προώθηση και υποστήριξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση και την πρόσβαση παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης για τον κύκλο 2026-2027. Η σχετική απόφαση ένταξης υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.