Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους του ΚΕΦίΜ

Θέματα καινοτομίας, απασχόλησαν τη συνάντηση, που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Τρίτη 2 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), υπό τον πρόεδρο του Αλέξανδρου Σκούρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέματα καινοτομίας, απασχόλησαν τη συνάντηση, που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Τρίτη 2 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), υπό τον πρόεδρο του Αλέξανδρου Σκούρα.

Όπως αναφέρθηκε από τον περιφερειάρχη στη διάρκεια της συνάντησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει ήδη διαθέσει για τα 3,5 εκ ευρώ για τη συνεργασία της με πανεπιστημιακά ιδρύματα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αναζητώντας παράλληλα χώρους στις έδρες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, για την υποστήριξη προϊόντων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της καινοτομίας, όπου παρατηρείται σχετική υστέρηση.

Ο Π. Ο Νίκας, συνέστησε στους εκπροσώπους του ΚΕΦΙΜ, να επιδιώξουν συναντήσεις με τα Επιμελητήρια των 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως επίσης και με επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της καινοτομίας.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αριστοφάνους ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Κωμωδία 5Η ΕΠΟΧΗ | ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τι μπορεί να συμβεί αν μια μέρα οι γυναίκες αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας; Τις ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ, την ανατρεπτική κωμωδία του Αριστοφάνη, σκηνοθετεί το καλοκαίρι του 2026 ο Θέμης Μουμουλίδης, με τίτλο: Εκκλησιάζουσες | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και

Σε τροχιά χρηματοδότησης έργα 5,8 εκατ. ευρώ για δρόμους, κόμβους και αντιπλημμυρική προστασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε σειρά σημαντικών αποφάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τη θωράκιση των υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου προχώρησε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, εγκρίνοντας την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030 και σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι αποφάσεις αφορούν ώριμες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 30 Ιουλίου, σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Αρκαδίας, η ΠΕ Κορινθίας και η ΠΕ Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 4), ενώ σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται