Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με Αυστραλό ιστορικό και δημοσιογράφο

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συναντήθηκε χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Αυστραλό δημοσιογράφο, ιστορικό και συγγραφέα, Τζιμ Κλείβεν (Jim Claven).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συναντήθηκε χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Αυστραλό δημοσιογράφο, ιστορικό και συγγραφέα, Τζιμ Κλείβεν (Jim Claven).

Στον περιφερειάρχη, επιδόθηκε από μέρους του Αυστραλού επισκέπτη του, το πρόσφατο βιβλίο του “Grecian Adventure- Greece 1941, Anzac Trail Stories & Photographs”, το οποίο έχει ως θέμα την παρουσία και τη δράση του εκστρατευτικού σώματος των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στην Ελλάδα κατά τον Β΄. Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιος, ενημέρωσε τον Π. Νίκα ότι με την πρωτοβουλία του και την αρωγή ομογενειακών συλλόγων της Μελβούρνης έχουν φιλοτεχνηθεί μπρούτζινες επιγραφές, οι οποίες θα τοποθετηθούν -σε συνεργασία με τους οικείους δήμους-, σε τόπους (όπως η Κόρινθος, η Καλαμάτα και η Τραχήλα), οι οποίοι συνδέθηκαν με τη δράση των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών κατά το 1941, προκειμένου να θυμίσουν σημαντικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, αλλά και να αποτελέσουν μέρος του τουριστικού – αναμνηστικού μονοπατιού της Anzac στην Πελοπόννησο.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί με 1,2 εκατ. ευρώ τη συντήρηση της 7ης Επαρχιακής Οδού Σκάλα Μελιγαλάς

Ένα ακόμη σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας και αναβάθμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030, καθώς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης «Συντήρηση 7ης Επαρχιακής Οδού, τμήμα Σκάλα – Μελιγαλάς», συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη βελτίωση ενός σημαντικού τμήματος της

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αριστοφάνους ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Κωμωδία 5Η ΕΠΟΧΗ | ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τι μπορεί να συμβεί αν μια μέρα οι γυναίκες αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας; Τις ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ, την ανατρεπτική κωμωδία του Αριστοφάνη, σκηνοθετεί το καλοκαίρι του 2026 ο Θέμης Μουμουλίδης, με τίτλο: Εκκλησιάζουσες | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και

Σε τροχιά χρηματοδότησης έργα 5,8 εκατ. ευρώ για δρόμους, κόμβους και αντιπλημμυρική προστασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε σειρά σημαντικών αποφάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τη θωράκιση των υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου προχώρησε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, εγκρίνοντας την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030 και σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι αποφάσεις αφορούν ώριμες