Ένταξη της πράξης “Παραγωγή και προμήθεια προωθητικού υλικού” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 – 2020”

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, εντάσσεται η πράξη “Παραγωγή και προμήθεια προωθητικού υλικού (εκδόσεις ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής σημασίας)” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, εντάσσεται η πράξη “Παραγωγή και προμήθεια προωθητικού υλικού (εκδόσεις ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής σημασίας)” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

Η εν λόγω πράξη, με δικαιούχο τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της ανέρχεται σε 242.240,80 ευρώ -υπάγεται δε στον Άξονα Προτεραιότητας “Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον”.

Ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2022 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου /2023.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία και η προμήθεια βιβλίων και εκδόσεων ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής σημασίας του πιο πάνω δήμου και συνοδευτικού υλικού, για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν στο πλαίσιο εθνικών και διεθνών ανταλλαγών, τα οποία θα προσφέρονται σε επίσημους, φορείς και προσκεκλημένους του, καθώς επίσης και σε κάθε άλλη περίπτωση διακεκριμένων καλεσμένων – επισκεπτών.

Επιπλέον, οι εν λόγω εκδόσεις θα εμπλουτίσουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αποτελώντας ένα ιστορικό πολιτιστικό έργο “ορόσημο” για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και ένα σημείο αναφοράς για κάθε ενδιαφερόμενο (σπουδαστή, ερευνητή, ιστορικό, απλό αναγνώστη).

Στόχος της πράξης είναι η παραγωγή ενός έργου στο οποίο θα εξετάζεται η ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και θα διατρέχει ολόκληρο το ιστορικό φάσμα. Στην έκδοση θα συμπεριληφθεί αρχειακό υλικό, ενώ θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα βιβλιογραφία, τεκμήρια από τοπικές συλλογές, μαρτυρίες κλπ και θα ενσωματωθούν σύγχρονες φωτογραφικές λήψεις μνημείων, ιστορικών τόπων, κ.ά. σημείων ειδικού ενδιαφέροντος. Επίσης θα παραχθεί ακουστικό– ηχητικό βιβλίου (audiobook) στις νέες εκδόσεις των Λευκωμάτων για την ιστορία της Μάνης την περίοδο 1460 – 1821 και την εκκλησιαστική κληρονομιά της περιοχής.

Ένταξη της Πράξης Ψ0Σ27Λ1-ΕΥΧ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.

Το 1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Sea Science Forum, με περισσότερους από 30 ομιλητές να συζητούν επιστημονικά δεδομένα και λύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Εργαστήριο Καινοτομίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών & το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε για πρώτη φορά Εργαστήριο Καινοτομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ, όπου αναπτύχθηκε πρωτότυπο εργαλείο αυτοαξιολόγησης δεξιοτήτων καινοτομίας για στελέχη Περιφερειών.

Μελέτες πολεοδόμησης για Μπούκα και Μαυρομμάτι παρουσιάστηκαν στη Μεσσήνη

Οι μελέτες πολεοδόμησης για τη Β΄ κατοικία Μπούκας και την περιοχή ανατολικά του Μαυρομματίου παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών.