Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Το προσφυγικό ζήτημα είναι εθνικό και αναλαμβάνουμε το μερίδιο εθνικής ευθύνης που μας αναλογεί»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Είπαμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που αφορά τα εθνικά μας ζητήματα» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του προσφυγικού ζητήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για θέμα θρησκευτικής συνείδησης ούτε εθνικής κυριαρχίας».

Πολύπλευρο χαρακτήρισε ακολούθως το προσφυγικό πρόβλημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε το γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, δεν είχε καθαρή θέση. Υποστήριξε παράλληλα ότι υπήρξε «σκοπιμότητα γεωστρατηγικής πολιτικής, αλλά και ερασιτεχνισμός στη διαχείρισή του εξαρχής, ενώ επεσήμανε ότι δεν καταφέρνουμε να ωφεληθούμε γεωστρατηγικά από αυτή τη διαχείριση.

«Στην εθνική μας πολιτική δεν μπορεί το εθνικό μας συμφέρον να διαπραγματεύεται με ερασιτεχνισμούς και πρόχειρες λύσεις, αλλά με σταθερότητα, ειδικά αν αναλογιστούμε τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» τόνισε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει μόνη της πολιτική για αυτό το θέμα χωρίς να σέβεται διεθνείς συμβάσεις και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός στην εθνική προσπάθεια σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης και επεσήμανε την ανάγκη η Κυβέρνηση να τηρήσει απόλυτα τη νομιμότητα και «σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κανονικότητα από τους ερασιτεχνισμούς μιας «αριστερής Κυβέρνησης». Δεν θα πρέπει να αφεθεί η οργανωμένη πολιτεία στα χέρια των ΜΚΟ, δεν είναι καλή εικόνα για τη χώρα αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, με ευθύνη της Κυβέρνησης το σύνολο σχεδόν της Ευρωπαϊκής βοήθειας για το προσφυγικό κατευθύνεται στις ΜΚΟ. «Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις υπόλοιπες δομές της χώρας. Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα μικρό πρόβλημα ως μεγάλο προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα δεινά που επέρχονται μετά τις αποφάσεις της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο