Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τα κοινωνικού χαρακτήρα έργα του ΕΣΠΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προήδρευσε την  Παρασκευή 27 Μαΐου, σε σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- με το σύνολο των φορέων της Περιφέρειας που είναι δικαιούχοι έργων κοινωνικού χαρακτήρα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προήδρευσε την  Παρασκευή 27 Μαΐου, σε σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- με το σύνολο των φορέων της Περιφέρειας που είναι δικαιούχοι έργων κοινωνικού χαρακτήρα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, αποτέλεσαν οι καθυστερήσεις που παρουσιάζουν τα εν λόγω έργα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, από τον περιφερειάρχη δόθηκαν κατευθύνσεις ως προς τι πρέπει να γίνει -με κορυφαία προϋπόθεση τη συνεργασία της διαχειριστικής αρχής και των τεχνικών συμβούλων με τους δικαιούχους-, και αποφασίστηκε να ακολουθήσει ανάλογη σύσκεψη σε έναν μήνα.

Στόχος είναι να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από τις εν λόγω χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.

Το 1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Sea Science Forum, με περισσότερους από 30 ομιλητές να συζητούν επιστημονικά δεδομένα και λύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Εργαστήριο Καινοτομίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών & το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε για πρώτη φορά Εργαστήριο Καινοτομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ, όπου αναπτύχθηκε πρωτότυπο εργαλείο αυτοαξιολόγησης δεξιοτήτων καινοτομίας για στελέχη Περιφερειών.

Μελέτες πολεοδόμησης για Μπούκα και Μαυρομμάτι παρουσιάστηκαν στη Μεσσήνη

Οι μελέτες πολεοδόμησης για τη Β΄ κατοικία Μπούκας και την περιοχή ανατολικά του Μαυρομματίου παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών.