Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον δήμαρχο Μεσσήνης

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, χθες Πέμπτη 26 Μαΐου, με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, χθες Πέμπτη 26 Μαΐου, με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα έργα που προωθούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο Μεσσήνης, όπως η γέφυρα της Μαυροζούμαινας, ο δρόμος προς τα Ζερμπίσια, οι παρεμβάσεις στο δημοτικό γήπεδο Μεσσήνης, καθώς και οι βελτιώσεις στην 9η επαρχιακή οδό μέχρι την Κορώνη, αλλά και τα ανάλογα έργα στο λοιπό οδικό δίκτυο του δήμου.

Ακόμα εξετάστηκε η εξέλιξη των μελετών για την λιμνοδεξαμενή στο Τρίκορφο, για τη νέα γέφυρα στις εκβολές του Παμίσου στο θαλάσσιο μέτωπο των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας, όπως επίσης και για τον συνδετήριο δρόμο από τον κόμβο Αρφαρών του αυτοκινητοδρόμου προς Λάμπαινα.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο έγινε επίσης συζήτηση και για μια σειρά μικρότερων έργων στον εν λόγω δήμο, ενώ εξετάστηκαν τρόποι για την επίλυση προβλημάτων σχετικά με απαλλοτριώσεις που αφορούν στο -χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου- έργο της βελτίωσης της 7ης επαρχιακής από Μεσσήνη μέχρι Λάμπαινα.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.

Το 1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Sea Science Forum, με περισσότερους από 30 ομιλητές να συζητούν επιστημονικά δεδομένα και λύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Εργαστήριο Καινοτομίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών & το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε για πρώτη φορά Εργαστήριο Καινοτομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ, όπου αναπτύχθηκε πρωτότυπο εργαλείο αυτοαξιολόγησης δεξιοτήτων καινοτομίας για στελέχη Περιφερειών.

Μελέτες πολεοδόμησης για Μπούκα και Μαυρομμάτι παρουσιάστηκαν στη Μεσσήνη

Οι μελέτες πολεοδόμησης για τη Β΄ κατοικία Μπούκας και την περιοχή ανατολικά του Μαυρομματίου παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών.