Βασίλης Σιδέρης: Αλόγιστη αύξηση των εισιτηρίων στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους

Και ενώ η Κυβέρνηση ζητωκραυγάζει για το τέταρτο μνημόνιο, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 2916 που δημοσιεύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ισχύουν μεγάλες ανατιμήσεις στα εισιτήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Χώρας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και ενώ η Κυβέρνηση ζητωκραυγάζει για το τέταρτο μνημόνιο, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 2916 που δημοσιεύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ισχύουν μεγάλες ανατιμήσεις στα εισιτήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Χώρας μας.

Πώς θα αντιμετωπίσει φέτος το καλοκαίρι την αύξηση των εισιτηρίων άραγε η ελληνική οικογένεια;

Ενδεικτικά, αυξάνεται από τα 12 ευρώ στα 20 ευρώ το εισιτήριο στην Ακρόπολη, από 8 ευρώ στα 12 ευρώ στον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών, διπλασιασμός τιμής για το μουσείο της Επιδαύρου, τον Αρχαιολογικό χώρο και το  Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης και τετραπλασιασμός στη Σπιναλόγκα.

Είναι άδικο εν μέσω οικονομικής κρίσης ο Ελληνικός Λαός, τα παιδιά και η νεολαία, που είναι οι συνεχιστές μας, να μην μπορούν να επισκεφθούν τα ιστορικά μας μνημεία, να μην μπορούν να αντικρίσουν από κοντά την Πολιτιστική μας κληρονομιά.

Είναι λάθος εμείς που διδάξαμε σε όλους τους λαούς της Υφηλίου τι σημαίνει Πολιτισμός, Φιλοξενία, Φιλοσοφία, με την ανατίμηση αυτή των εισιτηρίων να τους αποκλείουμε να επισκεφθούν και να θαυμάσουν τα πολιτιστικά μνημεία μας και να γνωρίσουν  την Ιστορία μας.   

Η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, συνδυαζόμενη με τις σημαντικές  ελλείψεις προσωπικού, θα προκαλέσει έντονη δυσλειτουργία ενόψει της θερινής περιόδου, ενώ ήδη υπάρχουν πολλές καταγεγραμμένες αντιρρήσεις, εκτός από τις ανατιμήσεις, και για τους ασαφείς όρους ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους π.χ. δεν συμπεριλαμβάνονται κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού στους δικαιούχους ελευθέρας εισόδου, καθώς υπάρχουν κάρτες που είναι ακόμα σε ισχύ.

Οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ελεύθερη είσοδο από το νέο έτος με δυσμενή αντίκτυπο για την προβολή και διαφήμιση που επιθυμούμε.

Επιπλέον, γονείς πολύτεκνων οικογενειών, που περιλαμβάνονται στο νέο ΦΕΚ, μπορούν να λαμβάνουν ελεύθερη είσοδο μόνο όταν τα τέκνα τους είναι μέχρι 23 ετών ή μέχρι 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν στρατιωτικές υποχρεώσεις ή έχουν αναπηρία. Καταλαβαίνετε βεβαίως πως για να αποδείξει ο πολύτεκνος επισκέπτης όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ταλαιπωρία αλλά και εκνευρισμός στα ταμεία των υπηρεσιών. Ζητάς περισσότερα μόνο όταν προσφέρεις κάτι καλύτερο.

Η Κυβέρνηση Σύριζα – Ανελ δυστυχώς με απόλυτη προχειρότητα επεμβαίνει σε άλλο ένα τομέα απρογραμμάτιστα και ευκαιριακά, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας το καταστροφικό της έργο στη Χώρα και τον Πολιτισμό.

Αιτούμαστε την επανεξέταση του θέματος για να μη θιγεί τόσο ο Έλληνας επισκέπτης όσο ο εγχώριος και ξένος τουρισμός, πού θα επιθυμούσε να επισκεφθεί μουσεία και αρχαιολογικούς  χώρους, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Ακόμα και στην περίπτωση επιμονής της ανωτέρω αύξησης του εισιτηρίου θα ήταν σκόπιμο τα έσοδα να διατεθούν στην βελτίωση της σημερινής κατάστασης υποδομών     (χώροι υγιεινής, καθαριότητα, φωτισμός, προσβασιμότητα κλπ) ώστε να μπορούν  να δικαιολογήσουν εν μέρει τα έσοδα από την επιπόλαια απόφαση για την αύξηση του εισιτηρίου από το αρμόδιο Υπουργείο.

Βασίλειος  Γ.  Σιδέρης

Αντιπεριφερειάρχης Πελ /σου

Δημόσιας Υγείας / Πολιτισμού / Αθλητισμού

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου