2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας στην Πελοπόννησο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 62.762 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.382 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 149 παραβάσεις και αναστολή λειτουργίας καταστήματος. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 15 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

  • 51 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ ως ακολούθως:

    • 15 στην Αττική,
    • 13 στη Θεσσαλονίκη,
    •   7 στην Ήπειρο,
    •   5 στη Θεσσαλία,
    •   3 στη Δυτική Ελλάδα,
    •   2 στην Πελοπόννησο,
    •   2 στο Βόρειο Αιγαίο,
    •   2 στην Κεντρική Μακεδονία,
    •   1 στη Δυτική Μακεδονία και
    •   1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.549 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 100.984 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.565 των 150 ευρώ.

  • 11 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.765 ομοειδείς παραβάσεις

  • 87 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

– 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

– 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία ,

– από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,

– 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

– 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη,

– 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

– 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

– 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον 1 παράβαση σε χώρο αναμονής λεωφορείων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στην Κρήτη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.016 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.024 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε φαρμακοβιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Τρίπολη, όπου υλοποιούνται μεγάλες επενδύσεις από εταιρείες όπως η DEMO, η WIN MEDICA και η FARAN. Τα έργα αυτά ενισχύουν την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, καλύπτουν σημαντικό μέρος των αναγκών της Ελλάδας και της Ευρώπης και δημιουργούν πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας. Ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, τόνισε τη σημασία των επενδύσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη, την καινοτομία, την αυτάρκεια της χώρας και την επιστροφή νέων επιστημόνων (brain regain). Υπογράμμισε επίσης ότι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της οικονομίας. Παράλληλα, επισκέφθηκε την πρώτη Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου στην Τρίπολη, η οποία προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση και πρακτική άσκηση, με στόχο την άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της βιομηχανίας και ενίσχυσης της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Συνολικά, η επίσκεψη ανέδειξε τη δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μοχλό ανάπτυξης, απασχόλησης και τεχνολογικής προόδου.

Ανακοίνωση επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου | Δημήτρης Πτωχός: Με σχέδιο και συνεργασία, αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας της Πελοποννήσου

Με ισχυρό αποτύπωμα συνεργασίας και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Αρκαδία, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεγάλο έργο ανέγερσης νέας πτέρυγας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο, όπως ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης

Κώστας Τζιούμης: Η Τρίπολη εξελίσσεται σε σύγχρονο πόλο ανάπτυξης και ευκαιριών

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη 28.4.2026 σε σημαντικές υποδομές εκπαίδευσης και παραγωγής της Τρίπολης. Παρών ήταν ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης κατά την επίσκεψή του Πρωθυπουργού στη Δημόσια ΣΑΕΚ Τρίπολης, όπου παρουσιάστηκε το καινοτόμο μοντέλο επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του φαρμάκου. Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης συμμετείχε στην επίσκεψη του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ