ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΣυνεδρίαση ΦΟΔΣΑ: Τοποθετήσεις του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη κ.Καμπόσου και Κορίνθιων κ. Πνευματικού.(vid)

Συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ: Τοποθετήσεις του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη κ.Καμπόσου και Κορίνθιων κ. Πνευματικού.(vid)

Στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ οι περισσότεροι δήμαρχοι συμφώνησαν πως πρέπει να προχωρήσει η τοπική διαχείριση και όχι το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου εντοπίζοντας προβλήματα στην υλοποίησή της.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/ePYTNc09r0U” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Τονίστηκε πως η ΣΔΙΤ επιβαρύνει οικονομικά τους δήμους, που θα αναγκαστούν να προβούν σε αύξηση δημοτικών τελών, ενώ η λύση είναι και περιβαλλοντικά επιζήμια και κάποιοι εκ των Δημάρχων ανέφεραν πως θα προχωρήσουν μόνοι τους στην διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ ακόμα και αν υπογραφεί η Σύμβαση, θα κάνουν προσφυγές στα αρμόδια Δικαστήρια, αφού θεωρούν πως είναι μη εφαρμόσιμη.Αναφερόμενοι στην Κυβέρνηση είπαν πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν θέσει οι δήμαρχοι.

Τελικά  ο κάθε Δήμαρχος στην συνάντηση που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου θα εκφράσει την άποψή του ή την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου (αν και εφόσον υπάρχει τέτοια).

Ακολουθεί βίντεο με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και Κορίνθιων Αλέκο Πνευματικό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο