Τατούλης προς Βίτσα «Αναγκαία η εθνική συνεννόηση στο προσφυγικό»

Πέτρος Τατούλης: Παρούσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα μείζονα εθνικά ζητήματα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτρος Τατούλης: Παρούσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα μείζονα εθνικά ζητήματα

 

«Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, με απόλυτη θεσμική συνεννόηση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας και της Ευρώπης, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, στην οποία συμφωνήθηκε το πλαίσιο αρχών, πάνω στο οποίο θα καταρτιστεί ένα σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων.

«Η θεσμική μας συνεργασία και η συνεννόηση αυτή διαμορφώνει το μήνυμα αφοπλισμού των ακραίων φωνών που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα της χώρας για ίδιον όφελος» επεσήμανε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επανέλαβε την πάγια θέση της περιφερειακής αρχής ότι δεν θα δεχθεί την εμπλοκή ΜΚΟ στη διαχείριση του προβλήματος στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνοχής και το υψηλό φρόνημα των Πελοποννησίων πολιτών, επισημαίνοντας ότι διακρίνονται για τη φιλοξενία τους και τον αλτρουισμό τους, στοιχεία τα οποία διαχρονικά τους διέκριναν για την αντιμετώπιση εθνικών προβλημάτων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τέλος ότι η πρόταση της Περιφέρειας θα περιέχει πιλοτικά στοιχεία στη διαχείριση του προβλήματος, «ώστε μέσα από δράσεις επιμόρφωσης επαγγελματικής και γλώσσας Ελληνικής και του προορισμού τους, να μεγιστοποιήσουμε το μέτωπο φιλίας της Ελλάδας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Βιτσας στάθηκε ιδιαίτερα στη θεσμική συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο της κοινωνικής συναίνεσης και επανέλαβε τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι «παρά τις δυσκολίες όταν υπάρχει συμφωνία σε ζητήματα αρχών και αξιών η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει».

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε «έτοιμη από καιρό την Περιφέρεια Πελοποννήσου» και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «δίνει διεξόδους με τις επιλογές της», ενώ τόνισε ότι το σχέδιο που θα καταρτιστεί θα λάβει υπόψιν του τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του και τη συμφωνία του στη θέση του κ. Τατούλη ότι στα εθνικά ζητήματα πρέπει να ξεπερνούνται οι όποιες εσωτερικές πολιτικές διαφορές και ότι μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η διαμόρφωση κοινού μετώπου που θα βελτιώσει παράλληλα τη διεθνή εικόνα της χώρας.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ν. Κυνουρία: Νέα Δανειστική Βιβλιοθήκη δημιουργείται στο Λεωνίδιο

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και η Τοπική Κοινότητα Λεωνιδίου δημιουργεί έναν νέο, ανοιχτό χώρο για το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία: μία μικρή δανειστική βιβλιοθήκη όπου όλοι μπορούν ελεύθερα να ξεφυλλίσουν, να διαβάσουν, να πάρουν ένα βιβλίο μαζί τους

Εγγραφές στη Δημόσια ΣΑΕΚ Άργους ως τις 11 Σεπτεμβρίου

Ενημερώνουμε τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για σπουδές στην επαγγελματική κατάρτιση ότι οι αιτήσεις για εγγραφές για φοίτηση στις ΣΑΕΚ είναι ανοιχτές από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr/site/index *με χρήση κωδικών taxisnet*. Για τη φετινή χρονιά η ΣΑΕΚ Άργους προσ

Παναγία Γιάτρισσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λουτράκι

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στάθμευσης τίθενται σε ισχύ στο Λουτράκι στις 7 Σεπτεμβρίου, λόγω του εορτασμού της Παναγίας Γιάτρισσας.

Αυτοψία του Δημάρχου Μεσσήνης στην Παράκαμψη Νεοχωρίου

Το έργο «Παράκαμψη Νεοχωρίου και βελτίωση του δρόμου από Νεοχώριο έως διασταύρωση με 8η Επαρχιακή οδό», το οποίο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.