Τατούλης προς Βίτσα «Αναγκαία η εθνική συνεννόηση στο προσφυγικό»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτρος Τατούλης: Παρούσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα μείζονα εθνικά ζητήματα

 

«Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, με απόλυτη θεσμική συνεννόηση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας και της Ευρώπης, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, στην οποία συμφωνήθηκε το πλαίσιο αρχών, πάνω στο οποίο θα καταρτιστεί ένα σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων.

«Η θεσμική μας συνεργασία και η συνεννόηση αυτή διαμορφώνει το μήνυμα αφοπλισμού των ακραίων φωνών που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα της χώρας για ίδιον όφελος» επεσήμανε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επανέλαβε την πάγια θέση της περιφερειακής αρχής ότι δεν θα δεχθεί την εμπλοκή ΜΚΟ στη διαχείριση του προβλήματος στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνοχής και το υψηλό φρόνημα των Πελοποννησίων πολιτών, επισημαίνοντας ότι διακρίνονται για τη φιλοξενία τους και τον αλτρουισμό τους, στοιχεία τα οποία διαχρονικά τους διέκριναν για την αντιμετώπιση εθνικών προβλημάτων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τέλος ότι η πρόταση της Περιφέρειας θα περιέχει πιλοτικά στοιχεία στη διαχείριση του προβλήματος, «ώστε μέσα από δράσεις επιμόρφωσης επαγγελματικής και γλώσσας Ελληνικής και του προορισμού τους, να μεγιστοποιήσουμε το μέτωπο φιλίας της Ελλάδας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Βιτσας στάθηκε ιδιαίτερα στη θεσμική συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο της κοινωνικής συναίνεσης και επανέλαβε τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι «παρά τις δυσκολίες όταν υπάρχει συμφωνία σε ζητήματα αρχών και αξιών η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει».

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε «έτοιμη από καιρό την Περιφέρεια Πελοποννήσου» και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «δίνει διεξόδους με τις επιλογές της», ενώ τόνισε ότι το σχέδιο που θα καταρτιστεί θα λάβει υπόψιν του τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του και τη συμφωνία του στη θέση του κ. Τατούλη ότι στα εθνικά ζητήματα πρέπει να ξεπερνούνται οι όποιες εσωτερικές πολιτικές διαφορές και ότι μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η διαμόρφωση κοινού μετώπου που θα βελτιώσει παράλληλα τη διεθνή εικόνα της χώρας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) σχετικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 και κατόπιν συσκέψεως με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την από 1.4.2026 εγκύκλιο λαμβάνει έκτακτα  μέτρα για την

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Πιο αναλυτικά, κακοκαιρία προβλέπεται σήμερα Τετάρτη 01-04-26 και αύριο Πέμπτη 02-04-26 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μεγάλης διάρκειας και έντασης βροχές και καταιγίδες και πιθανώς με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πιο συγκεκριμένα προβλέπονται: Την Τετάρτη (01-04-26) α. Στα νησιά

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 AFFIDEA – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ 🏐 4η αγ ΘΕΣΕΙΣ 5-7 VOLLEY LEAGUE 🇬🇷 2025-26 | Live Streaming

https://www.youtube.com/live/qHkMrpDvGsA   Για τις θέσεις 5-7 της VOLLEY LEAGUE🇬🇷 2025-26, και...

Δελτίο Τύπου Κορινθιακός Κόλπος: μία χρονοκάψουλα βιοποικιλότητας

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο Κλειστό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», η εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Κορινθιακός Κόλπος: μία χρονοκάψουλα βιοποικιλότητας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής ΑνάπτυξηςΚορινθιακού «ΑΡΙΩΝ» και την Ένωση Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού «ΝΗΡΕΑΣ».  Κεντρική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ