Γ. Δέδες: Δεν είμαστε άνθρωποι των μεγάλων λόγων. Είμαστε άνθρωποι των έργων και των αποτελεσμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το νέο αυτοκινητόδρομο «Λέυκτρο – Σπάρτη», το πρώτο αυτοτελές οδικό έργο με σύμβαση παραχώρησης που ολοκληρώνεται, μήκους 47 χιλιομέτρων, παρέδωσε σε κυκλοφορία ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πελλάνα της Σπάρτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. 

Στην εκδήλωση χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος.

Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση και με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: « Εμείς δεν κάνουμε εγκαίνια για τα εγκαίνια. Κάνουμε εγκαίνια όταν ολοκληρώνονται τα έργα, τα οποία δεν ανήκουν σε κανέναν υπουργό, σε καμία κυβέρνηση. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Στον αυτοκινητόδρομο Μορέα προβλέπεται σύστημα αναλογικών διοδίων, ελεύθερη διέλευση των ΑμΕΑ ,καθώς επίσης και ειδικά τιμολόγια για τους συχνούς χρήστες. Πλέον της ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου άξονα προβλέφθηκαν πρόσθετα έργα 20εκ.ευρώ και 12εκ.ευρώ για πρόσθετες μελέτες. Θα κατασκευαστούν 15χλμ περιφερειακού δικτύου ώστε να συνδέονται οι αγροτικές περιοχές και θα δημιουργηθεί νέος κόμβος. Έχουμε σηκώσει τα μανίκια για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Παράλληλα, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι μετά από συστηματικές προσπάθειες και σκληρή διαπραγμάτευση του ΥΠΥΜΕΔΙ με τους παραχωρησιούχους, που έγινε το προηγούμενο διάστημα, έχει επιτευχθεί η επανεκκίνηση όλων των μεγάλων έργων αυτοκινητοδρόμων που ήταν κολλημένα ή σε υπολειτουργία. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη τα κατασκευαστικά μέτωπα σε όλους τους οδικούς άξονες, που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης και είναι διασφαλισμένη η ολοκλήρωση και παράδοση των νέων αυτοκινητοδρόμων στην κυκλοφορία μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Ειδικότερα, για τον αυτοκινητόδρομο «Μορέας» και με την ευκαιρία της παράδοσης του τμήματος «Λεύκτρο – Σπάρτη» στην κυκλοφορία, ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της αναθεωρημένης σύμβασης που προώθησε και ψήφισε η κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια εποχή, που πρέπει να προστατεύεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα πολίτη.

lefktro sparti1

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, με ιδιαίτερη ικανοποίηση δήλωσε: « Το Δεκέμβρη όταν ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έφερε στη Βουλή την αναθεώρηση της σύμβασης του “Μορέα”, ήταν πολλοί αυτοί που δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν τόσο γρήγορα να υλοποιηθούν τόσο μεγάλα τμήματα του έργου και ότι τα χρονοδιαγράμματα ήταν πιθανώς είτε ανεδαφικά, είτε ουτοπικά. Σήμερα αποδεικνύεται ότι οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και οι συμφωνίες με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές είναι πάνω σε ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα χρονοδιαγράμματα τα οποία θα τηρηθούν ευλαβικά. Μετά την παράδοση του «Λεύκτρο – Σπάρτη», ακολουθεί στις αρχές του καλοκαιριού η παράδοση του κόμβου και της συνδετήριας οδού της Μεγαλόπολης και το Σεπτέμβρη η παράδοση της περιμετρικής της Καλαμάτας με την οποία ολοκληρώνεται ο “Μορέας”, ο πρώτος αυτοκινητόδρομος που θα παραδοθεί πλήρης και λειτουργικός στη χώρα». Τέλος, ο Γιώργος Δέδες τόνισε: « Δεν είμαστε άνθρωποι των μεγάλων λόγων. Είμαστε άνθρωποι των έργων και των αποτελεσμάτων. Αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις απέναντι στο λαό και τους πολίτες και τις υλοποιούμε με συνέπεια. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία , γιατί ο εθνικός στόχος της ολοκλήρωσης όλων των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων μέχρι τον Μάρτιο του 2017, είναι στόχος που πρέπει και μπορεί να επιτευχθεί».

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος «Λεύκτρο – Σπάρτη» διασχίζει τους Νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, είναι μήκους 47 χλμ με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με κεντρική διαχωριστική νησίδα και σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας. Είναι επίσης το πρώτο έργο αυτοκινητοδρόμου, που παραδίδεται ταυτοχρόνως με Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων ολοκληρωμένους και σε πλήρη λειτουργία.

Με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου η χρονοαπόσταση Αθήνας – Σπάρτης, διαμορφώνεται πλέον σε μόλις 2 ώρες. Για την περίοδο του Πάσχα η διέλευση των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο θα είναι δωρεάν.


Σχετικά άρθρα: 

Tατούλης: «Η Πελοπόννησος υλοποιεί βήμα – βήμα το πιο ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο στη χώρα»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στα πανέμορφα καστανοδάση του Πάρνωνα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο