Θ. Πετράκος: Απαράδεκτη η απόφαση Νίκα για την ανάκληση της μελέτης του δρόμου Καλαμάκι – Κορώνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος:

Είμαστε υποχρεωμένοι  να καταγγείλουμε   την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα για την απαράδεκτη και καταστροφική απόφαση που έλαβαν με την πλαστή πλειοψηφία που διαθέτουν στην Οικονομική Επιτροπή (τη Δευτέρα 28/6/2021) να ανακαλέσουν την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Ολοκλήρωση μελετών του δρόμου Καλαμάκι – Κορώνη».

Υπενθυμίζω ότι η συγκεκριμένη μελέτη είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τον Ιούνιο του 2015 και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ μετά από ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή το Μάιο του 2015 και παρεμβάσεις στους συναρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών. Στη συνέχεια στις 20/8/2015 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας είχε πάρει απόφαση για τη σύσταση επιτροπής διαγωνισμού.

Ο κ. Νίκας με την δικαιολογία ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας δεν εγκρίνει τη διέλευση της νέας οδού από τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του ιερού ναού του Απόλλωνος Κορύθου στη Λογγά, ανακαλεί ολόκληρη τη μελέτη, αντί με σύγχρονες γεωφυσικές μεθόδους που υπάρχουν σήμερα να προχωρήσει στη διερεύνηση και διασκόπιση του αρχαιολογικού χώρου και στην τροποποίηση της διέλευσης της νέας οδού από τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο.

Η ενέργεια αυτή της περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη είναι απαράδεκτη και καταστροφική για την ανάπτυξη της Ανατολικής Πυλίας και σε καμία περίπτωση δεν εξισορροπείται από το κομμάτι της παράκαμψης Χαροκοπιού, το οποίο με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε. 

Η παράταξή μας και οι πολίτες της Ανατολικής Πυλίας απαιτούμε να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να προχωρήσει η ολοκλήρωση της μελέτης για όλο το μήκος από το Καλαμάκι μέχρι την Κορώνη, φυσικά με όλες τις αναγκαίες διορθώσεις και αλλαγές στη διέλευση. Είναι εμπαιγμός και δεν τον δεχόμαστε να ισχυρίζεται η Περιφερειακή Αρχή ότι  σταματάει τη μελέτη επειδή περνούσε από τον ιερό ναό του Απόλλωνα Κορύθου, διότι δεν υπάρχει περίπτωση ο αρχαιολογικός χώρος του ναού να έχει μήκος 18 χιλιόμετρα!!!. 

Απαιτούμε την ολοκλήρωση της μελέτης με όλες τις αναγκαίες διορθώσεις και αλλαγές στη διέλευση και τη χρηματοδότηση του έργου γιατί η ανάπτυξη της Ανατολικής Πυλίας χωρίς δρόμο δεν μπορεί να υπάρξει. 

Δηλώνουμε πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανακληθεί αυτή η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Θανάσης Πετράκος

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθαρισμός Δαφνώνα στο Λεωνίδιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εργασίες καθαρισμού στον Δαφνώνα, στο Λεωνίδιο, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την πρόληψη κινδύνων και τη διατήρηση της καθαριότητας σε περιοχές αυξημένης περιβαλλοντικής σημασίας. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση φερτών υλικών, απορριμμάτων και βλάστησης, με στόχο την απρόσκοπτη ροή των υδάτων, την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και τη βελτίωση της

Παρουσία και στήριξη στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης ενόψει Πάσχα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης. Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφάνιος, μαζί με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος, σε ένα κλίμα

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για αντιπλημμυρικά υδραυλικά έργα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, για θέματα αντιπλημμυρικών – υδραυλικών έργων που αφορούν την 7η εθνική οδό, στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως Θουρία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συζητήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ