Βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο τα ξημερώματα της Πέμπτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλάζει από το πρωί της Πέμπτης (19/11) το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη νότια νησιωτική χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20/11) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Meteo: Ενα αποκομμένο χαμηλό βαρομετρικό θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη και την Παρασκευή

Σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Έτσι, από το μεσημέρι θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας. Οι βροχές που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά σήμερα, θα εξασθενήσουν σταδιακά, αφού το χαμηλό που τις προκαλεί θα κινηθεί νότια προς τις ακτές τις Αφρικής.

Παράλληλα, όμως, ένα άλλο αποκομμένο χαμηλό βαρομετρικό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου πάνω από το Αιγαίο, όπου και αναμένεται να παραμείνει στροβιλιζόμενο έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Αυτό το χαμηλό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσλήψεις για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου στο Παράλιο Άστρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρόσληψης προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Ο Δήμαρχος Τρίπολης έχοντας υπόψη: Tην αρ. 171/2024 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής , η οποία ελήφθη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων», όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν και εγκρίθηκε με την αριθ. 34877/24-4-2024 απόφαση του Συντονιστή

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για το Άγιο Πάσχα στο Γύθειο

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης σάς προσκαλούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για το Άγιο Πάσχα που θα πραγματοποιηθούν στο Γύθειο. Άγια & Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024 Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Γυθείου Ώρα έναρξης  8:00  π.μ. Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως Πέρας προσέλευσης επισήμων, ώρα: 10:45 π.μ. Ιερός

Πασχαλινές εκδηλώσεις στη Μάνη

Πασχαλινές εκδηλώσεις στη Μάνη Μεγάλη Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 Γύθειο ώρα 12:00 - Πλατεία Παρθεναγωγείου Αρεόπολη ώρα 18:00 – Πλατεία Αθανάτων Πλάθω πλάθω κουλουράκια… Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου τα παιδιά ζωγραφίζουν αυγά, φτιάχνουν κουλουράκια και πασχαλινές κατασκευές! Πασχαλινά bazaars από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Πρωτοβάθμιας

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα, στις 21 Μαΐου. Με αφορμή αυτό, συνάντηση είχαν σήμερα, Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, αθλητές και αθλήτριες στο άλμα εις μήκος. Μαζί με τον προπονητή τους, Δημήτρη Σιούτρη, και τον διοργανωτή των

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο