Γιώργος Πετρίτσης: Η επιτομή της αδιαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος σε έργα της Π.Ε. Κορινθίας

Γιώργος Πετρίτσης: Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είχε και κατεπείγοντα χαρακτήρα διαπιστώσαμε πως τελικά δεν είναι και πολύ δύσκολο να κερδίσεις το ΤΖΟΚΕΡ!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Πετρίτσης: Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είχε και κατεπείγοντα χαρακτήρα διαπιστώσαμε πως τελικά δεν είναι και πολύ δύσκολο να κερδίσεις το ΤΖΟΚΕΡ!!!

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είχε και κατεπείγοντα χαρακτήρα διαπιστώσαμε πως τελικά δεν είναι και πολύ δύσκολο να κερδίσεις το ΤΖΟΚΕΡ!!! Και εξηγούμαι : Στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν τρία θέματα :

Θέμα πρώτο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΝΩΝ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 1.000.000,00€. Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή ,στην πρόσκληση ενδιαφέροντος υποβολής προσφορών με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική προσφορά για το πιο πάνω έργο καλεί ( είναι πρωτοφανές και παράνομο τις προσκλήσεις να τις κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης ή ο Περιφερειάρχης και όχι η Τεχνική Υπηρεσία ) τρείς εταιρείες την Α την Β και την Γ (τα ονόματα δεν χρειάζεται να αναφερθούν).

Θέμα δεύτερο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΝΩΝ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ, ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΣΟΦΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 1.000.000,00€. Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα και του κ. Γκιολή στην πρόσκληση ενδιαφέροντος υποβολής προσφορών για το πιο πάνω έργο καλεί πάλι τις ίδιες τρείς εταιρείες την Α την Β και την Γ.

Θέμα τρίτο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 1.250.000,00€. Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα και του κ. Γκιολή στην πρόσκληση ενδιαφέροντος υποβολής προσφορών για το πιο πάνω έργο καλεί πάλι, ώ τους θαύματος, πάλι τις ίδιες τρείς εταιρείες την Α την Β και την Γ.

Οι άλλες Κορινθιακές εργοληπτικές εταιρείες πήγανε περίπατο!!!

Τρία στα τρία !!! BINGO !!! Και μιλάμε για πολλά χρήματα για όποιον καταλαβαίνει τι εστί άρθρο 32 του Ν .4412/16 ( 3.250.000 ευρώ ) !!!

Να μοιράσουν την πίτα οι τρείς και οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους !!!

Το γεγονός ότι η Οικονομική Επιτροπή απέσυρε τις ανωτέρω εταιρείες με σκοπό την ανταγωνιστικότερη διαδικασία σε ότι αφορά τις προσφορές από την Τεχνική Υπηρεσία πλέον και όχι από τον Αντιπεριφερειάρχη κατόπιν εντόνων αντιδράσεων των εκπροσώπων της παράταξης μας δεν αποσείει τις τεράστιες ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής του κ. Νίκα και του κ. Γκιολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ.Δέδε στην Οικονομική Επιτροπή όχι απλά δεν αντέδρασε για τον αποκλεισμό των άλλων Κορινθιακών εταιρειών αλλά με σθένος υποστήριξε την επιλογή του κ.Γκιολή για τις τρείς συγκεκριμένες εταιρείες.

Εσείς κ. Περιφερειάρχα που είστε και φιλόλογος θα πρέπει να γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι:« Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται »!!!

Αλήθεια… οι περιβόητοι τηλεκριτικοί-τηλεδικαστές τι έχουν να πουν για το συγκεκριμένο θέμα; Μια απορία όσο να το κάνεις την έχω.

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας

Γιώργος Πετρίτσης

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος