Έργα 3 εκατ. ευρώ απαιτούνται στην πυρόπληκτη περιοχή της Κορινθίας

Σε 3.250.000 ευρώ εκτιμάται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε 3.250.000 ευρώ εκτιμάται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η απαιτούμενη δαπάνη, αφ’ ενός για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου στον Δήμο Κορινθίων και αφ’ ετέρου για έργα προστασίας από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου.

Συγκεκριμένα, η εκτιμώμενη πίστωση για την αποκατάσταση των πληγεισών υποδομών ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ, ενώ αυτή που αφορά στην αποκατάσταση των υποδομών αποτροπής φυσικών καταστροφών φθάνει το 1.750.000 ευρώ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην υπηρεσιακή εισήγηση, οι εκτάσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά στο Γαλατάκι και τα Αθίκια αποτελούν τμήμα της λεκάνης απορροής πολλών υδατορεμάτων και παραχειμάρρων.

Παράλληλα τονίζεται ότι ως συνέπεια της καταστροφής της βλάστησης από τος φλόγες αναμένεται η αύξηση των πλημμυρών και της διάβρωσης στις πυρόπληκτες περιοχές.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στο Κρανίδι

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της 31.5 .202 6 έως 09.00 ώρα της 1.6 .202 6 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (31.5.2026) το βράδυ, στο Κρανίδι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, 57χρονος ημεδαπός

Διεθνής Συνάντηση Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» – Καλαμάτα 2026 Το

Διεθνής Συνάντηση Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» – Καλαμάτα 2026 Το Σάββατο 6 Ιουνίου από τις 6 μέχρι τις 8.30  το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο της πόλης μας θα διεξαχθεί η  Διεθνής  Συνάντηση Στίβου «ΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ»

Μακαρης-Φαραντος απο Κολλινες: στηριζουμε τον πολιτισμο στην Αρκαδια.

“Είμαστε στις Κολλίνες Αρκαδίας, με το χωριό πίσω μας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ