Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες για την Πελοπόννησο μετά τη συνεργασία Περιφέρειας και ΤΑΙΠΕΔ»

Νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες ανοίγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2016 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την οποία υπήρξε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και διαπιστώθηκε η σύμπτωση των απόψεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες ανοίγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2016 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την οποία υπήρξε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και διαπιστώθηκε η σύμπτωση των απόψεων.

«Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να έχει βασικό στόχο το κατά πόσον μπορεί να συνεισφέρει στην εθνική μας οικονομία και ως εκ τούτου μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για την έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος έκανε το διαχωρισμό μεταξύ «ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης».
Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας, από την πλευρά του, αφού συμφώνησε με την προοπτική αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως την οριοθέτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα καθοριστική τη συμβολή της Περιφέρειας στην αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων ακινήτων.
Προϊόν της συνάντησης ήταν η καθολική συμφωνία για την υποβολή εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρωμένων προτάσεων αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας κατά περίπτωση για όλα τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στη γεωγραφική αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Κυριακή 24 Μαΐου

H Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, διοργανώνοντας επετειακές εκδηλώσεις σε κάθε πρωτεύουσα των Περιφερειακών Ενοτήτων της. Οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην απόδοση φόρου τιμής στα 353.000 θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την αντοχή και την ιστορική

Αναστάσιος Αδαμόπουλος: Η ανάπτυξη χρειάζεται ισορροπία, κανόνες και ουσιαστικό σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες

Τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέρ μιας ισορροπημένης και αυστηρά ρυθμισμένης αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων της χώρας ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος, κατά τη συμμετοχή του σε πάνελ στο 14ο Regional Growth Conference 2026 με αντικείμενο τις προοπτικές αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τη σύνδεσή τους με την περιφερειακή ανάπτυξη. Ο κ. Αδαμόπουλος

Ενημέρωση για επιδοτούμενες δράσεις Μελισσοκομίας έτους 2026

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής ευθύνης της ότι έχει ξεκινήσει για το έτος 2026 η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις παρακάτω δράσεις: «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων», (Φ.Ε.Κ.: 3277/Β/17-05-2023), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», (Φ.Ε.Κ.: 3273/Β/17-05-2023) όπως έχει τροποποιηθεί και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ