Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Πελοπόννησος βουλιάζει από τον τουρισμό»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Πελοπόννησος «βουλιάζει» σήμερα από τον τουρισμό, εξωτερικό, αλλά και εσωτερικό, και αυτό είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης πολιτικής μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση σχετικά με το συνέδριο του ΑΒΤΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τη συγκεκριμένη επερώτηση προϊόν μικροψυχίας και ενδόμυχης φοβίας να αναγνωριστούν οι επιτυχίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου από ανθρώπους που το μόνο τους κίνητρο είναι πως θ’ ακουμπήσουν στην εξουσία, ξεχνώντας πάραυτα τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό.

«Όταν παραλάβαμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Πελοπόννησος ήταν άγνωστος προορισμός. Την οργανώσαμε με συστηματική δουλειά και σήμερα η διακριτή ταυτότητα της Μυθικής Πελοποννήσου βρίσκεται στο χάρτη των καλύτερων προορισμών. Λίγες μέρες πριν η Telegraph, το μεγαλύτερο βρετανικό μέσο ενημέρωσης, στις προβλέψεις της για τα επόμενα χρόνια κατέταξε τη Μυθική Πελοπόννησο στους προορισμούς σε προτεραιότητα» δήλωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι «για να το πετύχουμε θα μπορούσαμε να δαπανήσουμε τεράστιο κόστος με αμφίβολο αποτέλεσμα. Αντίθετα καταρτίσαμε ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο με μικρό κόστος, το οποίο είναι απόλυτα επιτυχημένο, σε αντίθεση μάλιστα με τα 11 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε τα τελευταία δύο χρόνια η Περιφέρεια Αττικής χωρίς τα ανάλογα αποτελέσματα».
Ότι επετεύχθη τα τελευταία χρόνια φέρει τη σφραγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστήριξε ο κ. Τατούλης, «αυτή είναι που άλλαξε το κλίμα παρά τις όποιες προσπάθειες έκαναν οι λοιποί θεσμοί. Δεν αρνηθήκαμε σε κανένα θεσμό στη συνεργασία, αντίθετα φιλοξενούμε σταθερά σε κάθε δράση μας τους αντίστοιχους φορείς της Ηλείας και της Αχαΐας, αποδεικνύοντας την οραματική πολιτική που ασκεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο συνέδριο του ΑΒΤΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε, αφενός την τεράστια επιτυχία του, αφετέρου, την αγωνία του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης προς την Περιφερειακή αρχή να μην το ματαιώσει, λόγω των δυσκολιών που συνεπάγονταν οι περιορισμοί των τραπεζικών συναλλαγών (capital control) που η ίδια η Κυβέρνηση επέβαλε. «Τώρα μάλιστα μας εγκαλείτε για αυτή τη στάση μας; Δεν ντρεπόσαστε;» αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι δεν αναλαμβάνεται πλέον καμία προωθητική πρωτοβουλία στη χώρα χωρίς τη γνώμη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα για το έτος Ελλάδος – Ρωσίας ζητήθηκε η γνώμη μας για τη δομή του προγράμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aποτελέσματα των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκε στο Στρατιωτικό...

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο