Περιφέρειας Πελοποννήσου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 3η Δεκεμβρίου, αποτελεί μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τους συνανθρώπους μας, που με ιδιαίτερο τρόπο μας υπενθυμίζουν την αξία της διαφορετικότητας.

 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους εμάς, τους «εν δυνάμει» ΑμΕΑ, πολίτες, να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Αποτελεί μια υπόμνηση του καθήκοντος κάθε ενεργού πολίτη, να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και κάθε πτυχή της ανθρώπινης υπόστασης. Παράλληλα όμως, σηματοδοτεί την ανάγκη, ο αγώνας μας, για την πλήρη και άνευ όρων κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, να είναι καθημερινός, διαρκής, ουσιαστικός, με απτά αποτελέσματα και με στόχο την συμβολή όλων των μελών της κοινωνίας μας στη συλλογική προσφορά και εν τέλει στην εμπέδωση της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας.
Στα πλαίσια αυτά και για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 τόσο ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όσο και ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής συνοχής Φάνης Στεφανόπουλος, θέτουν ως προτεραιότητα, στο επίπεδο της Περιφέρειας, για την υποστήριξη και την κοινωνική φροντίδα των Ατόμων με Αναπηρία, προτάσσοντας ως πολιτικές την κατ’οίκον φροντίδα, την ανάπτυξη της υποστηριζόμενης ημιαυτόνομης διαβίωσης, τους θεσμούς και τις δομές της δημιουργικής απασχόλησης και ενεργοποίησης, την ένταξη στην απασχόληση, την προσβασιμότητα και την προοδευτική μετάβαση σε σύγχρονα συστήματα αποϊδρυματοποίησης, στηρίζει με κάθε τρόπο όλες τις δράσεις των τοπικών συλλόγων και της ομοσπονδίας των ΑμΕΑ της Πελοποννήσου.
Τέλος επισημαίνουμε ότι απαιτείται, εκ μέρους όλων μας, ο σεβασμός των συμπολιτών μας εκείνων που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία σε βασικές λειτουργίες, όπως η όραση, η ακοή, το περπάτημα και η επικοινωνία. Απαιτείται η προστασία των δικαιωμάτων τους και φυσικά είναι αναγκαία η εξασφάλιση από πλευράς της πολιτείας ευκαιριών εργασίας, και της δυνατότητας ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στην οικονομική και κοινωνική ζωή του κάθε τόπου, ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης, της αποδόμησης της κοινωνικής συνοχής και η λιτότητα, περισσότερο από κάθε κοινωνική ομάδα της πατρίδας μας, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης
κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης απασχόλησης και παιδείας

Φάνης Στεφανόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Νεμέας

Μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις...

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ:...

Δροσερό διήμερο 3 και 4 Αυγούστου στη Στεμνίτσα

Δροσερό διήμερο 3 και 4 Αυγούστου στη Στεμνίτσα. Πεζοπορία...

Πανηγύρια 2024 στην Πελοπόννησο

Τα πανηγύρια που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι 2024...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο