Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ευρεία πολιτική συναίνεση και μεταρρυθμίσεις οι προϋποθέσεις επιτυχίας της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών»

«Οποιαδήποτε πολιτική αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομίας θα πρέπει να συνάδει με πολιτικές μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού ώστε να είναι αποτελεσματική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών στην Πελοπόννησο, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στην Τρίπολη, και τόνισε ότι «μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να απολαμβάνει το μέγιστο της πολιτικής συναίνεσης και να έχει χρονικό βάθος δεκαπενταετίας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Οποιαδήποτε πολιτική αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομίας θα πρέπει να συνάδει με πολιτικές μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού ώστε να είναι αποτελεσματική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών στην Πελοπόννησο, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στην Τρίπολη, και τόνισε ότι «μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να απολαμβάνει το μέγιστο της πολιτικής συναίνεσης και να έχει χρονικό βάθος δεκαπενταετίας».

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε αφενός, ότι προκειμένου μια μεταρρύθμιση να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να συνοδεύεται από επενδύσεις και, αφετέρου χαρακτήρισε θετικά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν θέτει αυστηρά οικονομικά κριτήρια και δεν έχει αποκλειστικό στόχο την οικονομία κλίμακας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη περιφέρεια στη χώρα που βρήκε τρόπο να εντάξει στο πρόγραμμά της του ΕΣΠΑ κωδικό για τις υποδομές της Αστυνομίας» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο θέμα του εκσυγχρονισμού των υποδομών της, και χαρακτήρισε αυτονόητη υποχρέωση κάθε Περιφέρειας να αναλάβει ποσοστό του κόστους της λειτουργίας των υποδομών αυτών.
«Συναντήσαμε δυσκολίες και αμφισβητήσεις όταν εξαρχής εντάξαμε στο πρόγραμμά μας την ενίσχυση των υποδομών αυτών» συνέχισε ο Περιφερειάρχης «δικαιωθήκαμε ωστόσο και πλέον είμαστε έτοιμοι να τις χρηματοδοτήσουμε και στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020».
Αφού εξήρε το επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας με την Αστυνομία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε ειδική μέριμνα για την ενίσχυση της οικονομικής κατάστασης των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή θέση αυτή τη στιγμή.
«Η Αστυνομία έχει σημαντική ευθύνη για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς η λειτουργία της σχετίζεται άμεσα με τα ζητήματα ασφάλειας, ειδικά στην περίοδο κρίσης που διανύουμε» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, φέρνοντας ως παράδειγμα τα θέματα παραβατικότητας στις αγροτικές υποδομές.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου