Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πολιτικές καταδίκης της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πολιτικές καταδίκης της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη φορολόγηση και την ασφάλιση από την Κυβέρνηση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συγκρότησης μιας νέας προσέγγισης των ζητημάτων αυτών από τις Περιφέρειες και τη βάση των κτηνοτρόφων και των αγροτών, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κτηνοτρόφους και αγρότες απ’ όλη την Πελοπόννησο, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέκρινε επίσης τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, γιατί ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 και παρά τη θέσπιση του αγροδιατροφικού τομέα σε προτεραιότητα, δεν έχει προβεί στις απαραίτητες εξειδικεύσεις του προγράμματος με συνέπεια να παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις και δυσκολίες.
«Ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου πρέπει να οργανωθούμε και να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις αυτές που θα στηρίξουν το στρατηγικό σχεδιασμό μας» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα δημιουργήσει ομάδες διαβούλευσης, με τη συμμετοχή των κτηνοτρόφων και των αγροτών, ώστε να διαμορφωθούν προτάσεις, οι οποίες αφού εφαρμοστούν στην Πελοπόννησο, στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας «στον αντίποδα της πολιτικής αδυναμίας της Κυβέρνησης να καταρτίσει συγκροτημένο σχέδιο».
Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και των αγροτών, αφού εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξέφρασαν τη στήριξή τους στην αιρετή Περιφέρεια για την προσέγγισή της στα ζητήματά τους, καθώς και για την πρωτοβουλία της να συζητηθούν αυτά στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ηλίας Στρατηγάκος, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μπακούρης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέντε μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών

Καταπληκτικές ήταν η Μαρία Στρατουδάκη και η Εβίτα Καραθανάση...

Μελιτζάzz 2024 – Νόστος | Αναζητώντας και ανασύροντας μνήμες από την περιπλάνηση των Τσακώνων στον κόσμο

Νόστος – Η επιστροφή στην πατρίδα, ο επαναπατρισμός. Η ανησυχία και...

Νέες Ειδικότητες στη ΣΑΕΚ Τρίπολης

Οι Ειδικότητες του παράλληλου Μηχανογραφικού για τη Δημόσια ΣΑΕΚ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο