Παρέμβαση Μπουντρούκα για το Φυσικό Αέριο

Το ζήτημα της σύνδεσης της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα και ένα πάγιο αίτημα των πολιτών και των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ζήτημα της σύνδεσης της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα και ένα πάγιο αίτημα των πολιτών και των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει από το 2015 ο αγωγός Φυσικού Αερίου «Κόρινθος – Μεγαλόπολη», από τον οποίο προβλεπόταν να έχει αρχίσει εδώ και τρία χρόνια η κατασκευή δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Αρκετά χρόνια τώρα το αίτημα αυτό τίθεται μετ’ επιμονής στους αρμοδίους φορείς και την κυβέρνηση, καθώς τα οφέλη από την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα είναι τεράστια. Παρόλες, όμως, τις παρεμβάσεις και τις μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, αλλά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, το έργο δεν έχει ακόμα προχωρήσει.

Η δημιουργία και λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσφέρει τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όλες τις Επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, αλλά και σε όλες τις οικογένειες και τα δημόσια κτίρια, αφού θα μειώσει κατά 40% το ενεργειακό τους κόστος, δίνοντας τεράστια ώθηση στην τοπική οικονομία και ανακουφίζοντας όλα τα νοικοκυριά, που επιβαρύνονται με το τεράστιο κόστος του πετρελαίου.

Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω ότι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στις παρεμβάσεις του για το θέμα ο βουλευτής Αργολίδας και πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έχει ασχοληθεί και αγωνιστεί χρόνια για το θέμα του φυσικού αερίου, σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια την ΔΕΔΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το έργο ζωής της Πελοποννήσου το συνολικό κόστος δεν ξεπερνά τα 10.000.000€. Η Εταιρεία, μάλιστα, μπορεί να διασφαλίσει το 50%, δηλ. 5.000.000€ από δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ίδιους πόρους. Το υπόλοιπο 50%, δηλ. τα υπόλοιπα 5.000.000€, πρέπει να δοθούν είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από το ΕΣΠΑ.

Και το ερώτημα στο σημείο αυτό είναι ποιος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα αυτό: η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί και, κατά την άποψή μου, οφείλει να εντάξει την χρηματοδότηση του ζωτικού αυτού έργου, στο ΕΣΠΑ. Το κόστος του έργου δεν είναι απαγορευτικό και σε κάθε περίπτωση τα οφέλη που θα προκύψουν από την ολοκλήρωσή του θα αγγίξουν άμεσα και αποφασιστικά κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση της Περιφέρειας.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ιωάννης Μπουντρούκας

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου