Συνάντηση Πέτρου Τατούλη με τον Πρέσβη των Η. Π. Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt

Η σημασία της Πελοποννήσου για την σταθερότητα των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η στρατηγική της θέση σε σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο κυριάρχησε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Ναύπλιο την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η σημασία της Πελοποννήσου για την σταθερότητα των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η στρατηγική της θέση σε σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο κυριάρχησε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Ναύπλιο την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον κ. Geoffrey Pyatt και τον ευχαρίστησε για τα θερμά αισθήματα που συνεχώς εκφράζει δημόσια για την Πελοπόννησο.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί έναν ιδιαίτερα ασφαλή προνομιακό τόπο για επενδύσεις, κυρίως σε θέματα τουρισμού, αγροτικής οικονομίας και ενέργειας. Επεσήμανε δε, ότι η κοινότητα των ομογενών της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα δραστήρια στις ΗΠΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των Ελληνοαμερικάνικων σχέσεων.

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στο Ναύπλιο πρότεινε την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την δημιουργία του πρώτου «Πανεπιστημιακού Campus του Χάρβαρντ» στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τον κ. Pyatt για τις πολιτικές του πρωτοβουλίες σε ότι αφορά στη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας, στην αξιοποίηση του ενεργειακού δυναμικού στο χώρο των ΑΠΕ και στις οργανωμένες δράσεις για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε ένα θέμα που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Πρέσβης των ΗΠΑ ήταν για την ΑΟΖ στην θαλάσσια περιοχή Νότια της Πελοποννήσου, με δεδομένη την εμπλοκή Αμερικανικών εταιρειών στην εξόρυξη των κοιτασμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των παραπάνω, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

{gallery}tatoulis_ypat_sinantisi_nauplio{/gallery}

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες