Στη Μεσσήνη για την υποδοχή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

«Μια παράδοση αιώνων που παραμένει ζωντανή και ενώνει τον τόπο μας» Στην υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, σε μία ημέρα με ιδιαίτερη θρησκευτική και ιστορική σημασία για την περιοχή, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος πιστών από τη Μεσσηνία και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η υποδοχή της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μια παράδοση αιώνων που παραμένει ζωντανή και ενώνει τον τόπο μας»

Στην υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, σε μία ημέρα με ιδιαίτερη θρησκευτική και ιστορική σημασία για την περιοχή, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος πιστών από τη Μεσσηνία και ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η υποδοχή της Εικόνας από την Ιερά Μονή Βουλκάνου πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη βόρεια είσοδο της Μεσσήνης. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση στους δρόμους της πόλης και η εναπόθεσή της στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει για το καθιερωμένο οκταήμερο προσκύνημα.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστησαν οι Μητροπολίτες Καρθαγένης Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του κλήρου, μαθητών, εκπροσώπων των αρχών και πλήθους πιστών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, υπογραμμίζοντας τη ξεχωριστή θέση που κατέχει η συγκεκριμένη ημέρα στην παράδοση και τη συλλογική μνήμη του τόπου.

«Χρόνια πολλά σε όλους. Είναι μια μεγάλη ημέρα για τη Μεσσήνη και για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Για εμένα προσωπικά, λόγω και της καταγωγής μου, αυτή η στιγμή έχει κάθε χρόνο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι μια ημέρα που συνδέει την πίστη, τη μνήμη, την παράδοση και τον ίδιο τον τόπο μας. Εκδηλώσεις με τόσο βαθιές ρίζες στις τοπικές κοινωνίες αξίζουν τη στήριξη όλων μας. Και εμείς, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, οφείλουμε να συμβάλλουμε ώστε αυτή η παράδοση να παραμένει ζωντανή και να περνά στις επόμενες γενιές», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Η κάθοδος της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη αποτελεί παράδοση αιώνων και συνδέεται με τη διάσωση, σύμφωνα με την τοπική θρησκευτική παράδοση, της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο νόσο στις αρχές του 18ου αιώνα. Η παραμονή της Εικόνας στην πόλη συνοδεύεται και φέτος από το παραδοσιακό πανηγύρι της Μεσσήνης, έναν θεσμό άρρηκτα συνδεδεμένο με τη θρησκευτική, κοινωνική και ιστορική ταυτότητα της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινά το έργο στον δρόμο Νέα Κορώνη Χωματερό | Δημήτρης Πτωχός: Μια παρέμβαση που περίμενε για χρόνια η τοπική κοινωνία περνά στην υλοποίηση

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδού σύνδεσης των Επαρχιακών Οδών 9ης και 13ης, τμήμα Νέα Κορώνη – Χωματερό, Π.Ε. Μεσσηνίας» προχώρησε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτώντας την έναρξη της κατασκευαστικής φάσης μιας παρέμβασης που αποτελούσε σταθερό αίτημα της περιοχής. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας

Let’s Booktalk: Σειρά «Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους» από τις Εκδόσεις Κάκτος | Μέρος 2ο

Οι Εκδόσεις Κάκτος συνεχίζουν με επιτυχία να εμπλουτίζουν την...

Ξεκινά το έργο στον δρόμο Νέα Κορώνη – Χωματερό

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου...

«Ωδές Παλιγγενεσίας» απόψε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Η πρώτη εκδήλωση για την επέτειο της Άλωσης της...