Δημήτρης Πτωχός: Δημιουργούμε ένα ισχυρότερο δίχτυ κοινωνικής φροντίδας- Ένταξη πράξης 2 εκατ. ευρώ για 1.800 ωφελούμενους στους Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και Νεμέας

Μια ακόμη σημαντική κοινωνική παρέμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021–2027», ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής φροντίδας στους Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Νεμέας. Πρόκειται για την πράξη «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ανοιχτής Φροντίδας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής & Κοινωνικής Ένταξης στους Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου –

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια ακόμη σημαντική κοινωνική παρέμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021–2027», ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής φροντίδας στους Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Νεμέας.

Πρόκειται για την πράξη «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ανοιχτής Φροντίδας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής & Κοινωνικής Ένταξης στους Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Νεμέας», η οποία εντάσσεται στην Προτεραιότητα «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη, Αντιμετώπιση της Φτώχειας και ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η πράξη στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και στη στήριξη οικογενειών και ατόμων που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η ανάπτυξη και παροχή γενικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, με έμφαση στην έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη καταστάσεων κοινωνικοοικονομικού αποκλεισμού.

Ειδικότερα, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας για την κάλυψη ψυχοκοινωνικών αναγκών, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση ατομικών και οικογενειακών αναγκών, αλλά και την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα άτομα με αναπηρία και στους ηλικιωμένους, μέσα από εξειδικευμένες και υποστηρικτικές υπηρεσίες, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που ενισχύουν την αυτονομία και την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία.

Από την υλοποίηση της πράξης αναμένεται να ωφεληθούν 1.800 άτομα, με έμφαση σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες, ηλικιωμένους, ανέργους, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, καθώς και παιδιά, εφήβους και ενήλικες που βιώνουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Η πράξη έχει συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ, με ισόποση συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη, ενώ η διάρκειά της είναι 36 μήνες.

«Αξιοποιούμε τους πόρους του Προγράμματος “Πελοπόννησος 2021–2027” για παρεμβάσεις που έχουν άμεσο και ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα. Με τη συγκεκριμένη πράξη, 1.800 συμπολίτες μας αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες. Δημιουργούμε ένα ισχυρότερο δίχτυ κοινωνικής φροντίδας, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο ευάλωτους, γιατί για εμάς η κοινωνική συνοχή σημαίνει να μπορεί κάθε πολίτης να αισθάνεται ότι έχει στήριξη όταν τη χρειάζεται», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, κατηγορία κινδύνου 3. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες

Συνέντευξη τύπου από τον κ. Παπαντωνίου για το μουσικό αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τον κ. Παπαντωνίου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες για το επερχόμενο μουσικό αφιέρωμα στο έργο του συνθέτη Δήμου Μούτση. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ανάδειξη σημαντικών μορφών της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και σ
00:06:23

Μουσικό αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη του...

Με δυνατό χειροκρότημα η μουσική βραδιά με Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια και Νίκο Καραγιάννη στα Τρόπαια

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι και στις μελωδίες που ενώνουν τις γενιές και τον τόπο μας που διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας, η Δημοτική Ενότητα Τροπαιατών και ο Συλλόγου Τροπαιατών