Visit Peloponnese: Η Αρκαδία και το Φαράγγι του Λούσιου στο στη Le Monde

Μία ακόμη σημαντική διεθνής δημοσιογραφική προβολή για την Πελοπόννησο καταγράφηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου, με τη δημοσίευση εκτενούς αφιερώματος στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αναγνωρίσιμα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης. Το άρθρο εστιάζει στην Αρκαδία και ιδιαίτερα στο Φαράγγι του Λούσιου, παρουσιάζοντας στους αναγνώστες ένα τοπίο όπου η φύση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία ακόμη σημαντική διεθνής δημοσιογραφική προβολή για την Πελοπόννησο καταγράφηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου, με τη δημοσίευση εκτενούς αφιερώματος στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αναγνωρίσιμα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης.

Το άρθρο εστιάζει στην Αρκαδία και ιδιαίτερα στο Φαράγγι του Λούσιου, παρουσιάζοντας στους αναγνώστες ένα τοπίο όπου η φύση, η ιστορία, οι μύθοι και η αυθεντικότητα συνυπάρχουν με μοναδικό τρόπο. Μέσα από μια ζωντανή και αφηγηματική προσέγγιση, η δημοσιογράφος αναδεικνύει τη μοναδικότητα της εμπειρίας που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης στην ορεινή Πελοπόννησο, μακριά από τις πολυσύχναστες τουριστικές διαδρομές.

Η προβολή αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Visit Peloponnese με διεθνή μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους, με στόχο την ανάδειξη των λιγότερο γνωστών αλλά εξαιρετικά αυθεντικών προορισμών της περιοχής σε αγορές υψηλής αξίας, όπως η Γαλλία.

Η Αρκαδία, με τα ιστορικά χωριά της, τα μοναστήρια, τα μονοπάτια και τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του βιωματικού και φυσιολατρικού τουρισμού στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, το Φαράγγι του Λούσιου και το δίκτυο των μονοπατιών της περιοχής εντάσσονται στη στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη ενός ποιοτικού και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος που αναδεικνύει τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Πελοποννήσου.

Η διεθνής αυτή δημοσίευση επιβεβαιώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών μέσων για την Πελοπόννησο και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως προορισμού αυθεντικών εμπειριών, υπαίθριων δραστηριοτήτων και ουσιαστικής επαφής με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Με αφορμή τη δημοσίευση, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου Θάνος Μιχελόγγονας δήλωσε:

«Η παρουσία της Πελοποννήσου σε ένα μέσο διεθνούς κύρους όπως η Le Monde επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική εξωστρέφειας που υλοποιούμε αποδίδει καρπούς. Υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, επενδύουμε συστηματικά στην ανάδειξη των αυθεντικών εμπειριών που προσφέρει ο τόπος μας, στην ενίσχυση του βιωματικού και θεματικού τουρισμού και στην προβολή περιοχών που διαθέτουν μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο.»

 

Το πλήρες άρθρο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Le Monde.

​​https://www.lemonde.fr/article-offert/406e794d50c9-6698075/dans-les-gorges-du-lousios-en-grece-une-nature-mythologique-et-sauvage

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί νέα χρηματοδοτική πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 2 Ιουλίου, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Κορινθίας, η ΠΕ Μεσσηνίας και η ΠΕ Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ