Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ενισχύεται ακόμα περισσότερο η δυναμική της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο»

Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Επαρχία του Schwabisch Hall συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και ο Έπαρχος κ. Gerhard Bauer κατά τη συνάντησή τους στο Schwabisch Hall την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Επαρχία του Schwabisch Hall συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και ο Έπαρχος κ. Gerhard Bauer κατά τη συνάντησή τους στο Schwabisch Hall την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018. 

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα διαπεριφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής οικογένειας, που εξελίσσεται εδώ και αρκετά χρόνια και έχει αποδώσει εξαιρετικούς καρπούς, και αποφασίστηκαν νέες δράσεις οι οποίες θα χαρτογραφηθούν σε ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας.
Κυρίαρχο θέμα αποτελεί η Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου, τύπου Sparkassen, για την οποία η συνεργασία έχει ξεκινήσει από τα αρχικά στάδια και θα εξελιχτεί ακόμα περισσότερο με την έμπρακτη συμμετοχή της Επαρχίας του Schwabisch Hall στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Ελλάδας – Γερμανίας, να ενισχύσουμε το επενδυτικό προφίλ της Πελοποννήσου και να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προσφέροντας παράλληλα ασφάλεια στις καταθέσεις των πολιτών της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «η Περιφερειακή αυτή Τράπεζα θα αποτελέσει το κατάλληλο χρηματοπιστωτικό, αλλά και πολιτικό εργαλείο που θα εμπνεύσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη».
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τον κ. Bauer για την αποδοχή του σχεδίου αυτού από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κατά το πρόσφατο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, καθώς επίσης για τις τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται ώστε άμεσα να αδειοδοτηθεί η Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου.
Ο κ. Bauer από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το γεγονός ότι έχει επιτυγχάνει ένα πολύ κρίσιμο πολιτικό εγχείρημα για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα, εφόσον είναι βέβαιο ότι μετά την επιτυχία της Πελοποννήσου το μοντέλο αυτό θα υιοθετηθεί στο σύνολο της χώρας.
Το ζήτημα της Περιφερειακής Τράπεζας συζητήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και του Ομοσπονδιακού Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Χανς Γιοαχιμ Φούχτελ στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018.
O κ. Φούχτελ έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Τατούλη γιατί πέτυχε κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά και τόσο χρήσιμο για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας. Σημείωσε επίσης την ικανοποίησή του για την αποδοχή του σχεδίου αυτού από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, αλλά και για την εξαιρετική προετοιμασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όλων των αναγκαίων τεχνικών προϋποθέσεων. Δήλωσε τέλος τη δέσμευσή του να συνεχίσει έμπρακτα να υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή σε όλα τα στάδιά της.
Το δεύτερο κυρίαρχο θέμα είναι ο τομέας της ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών, όπου μέσω της αξιοποίησης των Περιφερειακών Ενεργειακών Κοινοτήτων της Πελοποννήσου και της Βάδης Βυρτεμβέργης, όπου ανήκει το Schwabisch Hall, μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικές κοινές επενδυτικές πρωτοβουλίες και συμπράξεις.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την ενίσχυση του τουρισμού, με έμφαση τις θεματικές εναλλακτικές μορφές του και τις επενδύσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά και διαχείρισης των δημόσιων αστικών χώρων.
Κατά τη διάρκεια της κοινής εκδήλωσης στην έδρα του Schwabisch Hall, στο πλαίσιο του προγράμματος Walter Halstein, με τίτλο Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019, τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, όσο και ο Έπαρχος κ. Bauer αναφέρθηκαν στην αξία της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών σε αυτή. Υπογράμμισαν επίσης τη βαθιά τους πίστη ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα μπορούν να λυθούν μόνο μέσα από τη δημοκρατική αντιπροσώπευση , «διαφορετικά απομακρυνόμαστε από τα οράματα και τα ιδεώδη που το διαμόρφωσαν».
Στόχος του προγράμματος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προσωπικού σε θέματα δημόσιας διοίκησης και η δικτύωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής οικογένειες. Η υπότροφος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κα Άννα Μαντά αναφέρθηκε στις διαφορές στο επίπεδο σχεδιασμού, προγραμματισμού και υλοποίησης των δράσεων μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας, αλλά και λειτουργίας των υπηρεσιών. Τόνισε την αξία της διαπεριφερειακής αυτής συνεργασίας και σημείωσε την εγγύτητα που επιτυγχάνεται μέσω της πολιτισμικής προσέγγισης.

{gallery}periferiaki_trapeza{/gallery}

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Νέα προκήρυξη για το έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στην προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Καλαμάτας». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά

Εφικτή η κυκλοφορία στην 7η ΕΠ.Ο. στο τμήμα Εύα – Αριστοδήμειο

Ενημερώνεται το κοινό ότι σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, μετά τις 16:00, θα είναι εφικτή η κυκλοφορία στην 7 η επαρχιακή οδό και ειδικότερα στο τμήμα Εύα - Αριστοδήμειο, όπου υφίσταται διακοπή της κυκλοφορίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση της οδού. Η κυκλοφορία της οδού θα ισχύει μόνο για