Μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ για τη Γορτυνία και τον πρώην Δήμο Βαλτετσίου διεκδίκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ για τη Γορτυνία και τον πρώην Δήμο Βαλτετσίου διεκδίκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράρη και Βερναδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ για τη Γορτυνία και τον πρώην Δήμο Βαλτετσίου διεκδίκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράρη και Βερναδάκη

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ στην Αρκαδία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:

«Το θέμα του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ το συζήτησα μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και Χριστόφορου Βερναδάκη, την προηγούμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της προετοιμασίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου.

Ζήτησα από τους κ. Υπουργούς να ενταχθεί ολόκληρος ο Καλλικρατικός Δήμος Γορτυνίας, λόγω των έντονων προβλημάτων ερημοποίησης, του ορεινού χαρακτήρα του και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και γιατί βρίσκεται εντός των ορίων του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (λιγνιτόσημο). Ζήτησα επίσης την ένταξη του τέως Καποδιστριακού Δήμου Βαλτετσίου, λόγω της γειτνίασής του με το Δήμο Μεγαλόπολης. 

Οι κ. Υπουργοί συμφώνησαν στις προτάσεις αυτές και ήδη έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος και να ενταχθούν και αυτές οι περιοχές στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Κατά την έναρξη της συζήτησης αποκλείστηκαν από τους κ. Υπουργούς από το μειωμένο τιμολόγιο οι Δήμοι Καλαμάτας, Τρίπολης και Σπάρτης».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»