ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΓεώργιος Ρουμελιώτης: O αθλητισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης των...

Γεώργιος Ρουμελιώτης: O αθλητισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης των απομακρυσμένων περιοχών

Σε ευρεία σύσκεψη σχετικά με τις νέες διατάξεις περί αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποιήθηκε στον Υπουργείο Αθλητισμού παρουσία του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ρουμελιώτης Γεώργιος υπεύθυνος και για τον τομέα του Αθλητισμού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των Περιφερειών της Ελλάδας και στόχος ήταν αφενός να ενημερωθούν για τις νέες διατάξεις αφετέρου να συζητηθούν προτάσεις και απόψεις γύρω από θέματα που αφορούν το χώρο του αθλητισμού.

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε όλες τις δράσεις και τα έργα που μέχρι τώρα έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όμως τόνισε πως με την αρωγή του Υπουργείου Αθλητισμού θα μπορούσαν να επεκταθούν τα έργα αυτά ώστε ο αθλητισμός να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και τόνωσης την τοπικής οικονομίας κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι πραγματικές ανάγκες για αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στα ορεινά χωριά, σ αυτά τα χωριά όπως της ορεινής Γορτυνίας, της Κυνουρίας , της Μεγαλόπολης αλλά και άλλων περιοχών που έχουν νεολαία, έχουν κόσμο που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και δεν μπορεί καθώς δεν υπάρχουν υποδομές, ή έστω κι αν αυτές υπάρχουν έχουν υποστεί φθορές που καθιστούν αυτούς τους χώρους επικίνδυνους για όποιον αθλείται εκεί.

Παράλληλα τόνισε πως σαφώς και θα πρέπει να εξεταστούν και να υπάρξει αποκατάσταση σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε τέτοιο βαθμό που και θα πληρούν όλους τους όρους ασφαλείας αλλά πολύ περισσότερο θα είναι σε θέση να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και αθλημάτων.

Τέλος τόνισε πως ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης των απομακρυσμένων περιοχών καθώς είναι λάθος να υπάρχει όλος αυτός ο συγκεντρωτισμός στα μεγάλα αστικά κέντρα και όλες οι διοργανώσεις να διεξάγονται εκεί. Η Ελλάδα διαθέτει πανέμορφες περιοχές πολύ κοντά σε μεγάλες πόλεις όπου αν υπήρχαν οι υποδομές ή αν ακόμα δημιουργούντα και κέντρα προετοιμασίας ομάδων αξιοποιώντας τις κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν τέτοιες ενέργειες θα μπορούσε ο αθλητισμός να δώσει ζωή, σε περιοχές που πρέπει να προβάλλουμε την ομορφιά, τις δυνατότητες, την ιστορία τους. Γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, γιατί ο αθλητισμός ενώνει.

Ο κύριος Ρουμελιώτης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την συνάντηση ενώ οι προτάσεις τους βρήκαν απόλυτα σύμφωνους τους συμμετέχοντες με τον Υφυπουργό να τονίζει ότι οι άνθρωποι που ζουν στην ελληνική περιφέρεια πρέπει να μπουν στο επίκεντρο των δράσεων για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο