Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στο εργοτάξιο κατασκευής της νέας γέφυρας του Ευρώτα το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αυτοψία στο εργοτάξιο της νέας γέφυρας του Ευρώτα προέβη  ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης την   Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας κ. Άγγελο Πλειώτα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο υλοποίησης  των εργασιών κατασκευής της Νέας Γέφυρας του Ευρώτα.

Μετά την επιθεώρηση των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε:

«Οι εργασίες κατασκευής της Νέας Γέφυρας του Ευρώτα προχωρούν πλέον με καλό ρυθμό και η παρουσία μου σήμερα στο εργοτάξιο έχει να κάνει με το γεγονός της επισήμανσης προς όλους τους εμπλεκόμενους – ανάδοχο και φορέα επίβλεψης – ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους θερινούς μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φορέας της Γέφυρας.

Ο εκπρόσωπος του αναδόχου δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και  το σύνολο των εργασιών του φορέα θα ολοκληρωθούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου και ακολούθως, άμεσα, θα εκκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των προσαγωγών οδών, που θα διασυνδέσουν  τη νέα γέφυρα με το εθνικό οδικό δίκτυο. 

Σκοπός μας είναι να αντικαταστήσουμε όσο το δυνατό συντομότερα έτσι στο οδικό μας δίκτυο την πεπαλαιωμένη μεταλλική γέφυρα, που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τους χρήστες της οδού, με ένα σύγχρονο οδικό έργο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09.07.2025 | Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025 Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5⃣)   Ολόκληρη η Π.Ε. Κορινθίας και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων τίθενται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας.   Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr)  

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Επαρχίας Γκουιζού της Κίνας – Στο τραπέζι επενδύσεις και τεχνογνωσία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιουλίου 2025, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και αντιπροσωπείας της Επαρχίας Γκουιζού της Κίνας. Την κινεζική αποστολή, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Wen Guiqin, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του

Στο «κόκκινο» η ΠΕ Κορινθίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για όλους τους νομούς της Περιφέρειας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΠΕ Κορινθίας, ενώ προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ