Τατούλης: «Η Τρίπολη και η Κορίνθος δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα Κέντρα Κοινότητας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Στόχος του κοινωνικού μας προγράμματος η μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους στους πολίτες όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

«Στόχος του κοινωνικού μας προγράμματος είναι ξεκάθαρος εξαρχής, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και οι πόροι να αξιοποιηθούν σε αυτούς και όχι στους μεσάζοντες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

«Αυτό το στόχο υπηρετεί η στρατηγική μας, η οποία είναι σαφώς σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του Υπουργείου και αυτό συμβαίνει, αφενός, γιατί δεν μας εκχώρησε το Υπουργείο τους πόρους για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά του, εμείς τους εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση του δικού μας σχεδίου, αφετέρου, τα κριτήρια επιλεξιμότητας τα πληρούν μόνο οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Αναφερόμενος στους Δήμους Κορίνθου και Τρίπολης που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ο κ. Τατούλης ανέφερε «η μεν Κόρινθος, η οποία έχει δύο ιδρύματα με ελάχιστους ωφελούμενους, χωρίς ουσιαστική παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν δέχθηκε ωστόσο να συζητήσει μαζί μας, γιατί πίστεψε την Υπουργό ότι θα του εξασφαλίσει έξτρα χρήματα, κάτι το οποίο ποτέ δεν έκανε. Όφειλε να συμμετάσχει γιατί με την αποχή της έχει στερήσει το σύνολο των Δήμων της Κορινθίας από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η δε Τρίπολη, είχε ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών, το οποίο κόστισε 650.000 ευρώ για τρία χρόνια με δύο ωφελούμενες. Στην πρόσκληση της Περιφέρειας η πρότασή της αφορούσε την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών μόνο για το Δήμο της, αφήνοντας τους υπόλοιπους Δήμους της Αρκαδίας χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες».

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας της Καλαμάτας, το οποίο θα καλύψει όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, και εντός της επόμενης εβδομάδας υπογράφεται η ένταξη στο πρόγραμμά μας των Κέντρων Κοινότητας της Λακωνίας και της Αργολίδας, ανακοίνωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στα πανέμορφα καστανοδάση του Πάρνωνα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο