Διαπεριφερειακή Συνεργασία για την ενίσχυση του Προσκυνηματικού τουρισμού

Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» ως κοινή διαδρομή παρουσίασαν για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της χώρας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» ως κοινή διαδρομή παρουσίασαν για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της χώρας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Η διαπεριφερειακή εκδήλωση για το θρησκευτικό – Προσκυνηματικό τουρισμό είχε τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και διοργανώθηκε από τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνδιοργάνωση των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Στην ημερίδα αναδείχτηκαν τα σημαντικότερα σημεία / μνημεία των 6 περιφερειών, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν από τον ΕΟΤ μνημεία που αφορούν στο σύνολο της χώρας. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκ μέρους του οποίου ο γραμματέας του γραφείου, αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, μετέφερε στην ημερίδα το χαιρετισμό του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου.
Τη διαδρομή του Απόστολου των Εθνών στην Πελοπόννησο παρουσίασε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, χαρακτηρίζοντας την ως το πλέον εμβληματικό πνευματικό οδοιπορικό της ανθρώπινης ιστορίας. Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη βαθιά υπερηφάνεια και την ευθύνη που έχει η Πελοπόννησος και η Κορινθία για το γεγονός ότι αποτέλεσαν το σταθμό της μεγαλύτερης πορείας του Αποστόλου, που ένωσε τα κοσμικά με τα πνευματικά μονοπάτια και επεσήμανε ότι η γνωριμία με τα βήματα του Αποστόλου Παύλου αποτελεί μια έξοχη ευκαιρία για να γνωρίσει κάποιος το σύνολο του πολιτιστικού υπόβαθρου της Πελοποννήσου το οποίο και παρουσίασε στην εκδήλωση.
Τις υπόλοιπες Περιφέρειες εκπροσώπησαν και παρουσίασαν το περιεχόμενο της σπουδαίας Προσκυνηματικής διαδρομής ως ομιλητές ο βασικός διοργανωτής Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής κα. Ελένη Δημοπούλου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Αγγελική Σαραντινού και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης.
Η εκδήλωση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» αποτέλεσε μέρος προσπάθειας των αιρετών Περιφερειών για εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας και το πρώτο βήμα για το συντονισμό μελλοντικών κοινών δράσεων προώθησης σε διαπεριφερειακό επίπεδο, όπως έχει ήδη αποφασιστεί στις καθιερωμένες Συναντήσεις Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού. Η παρουσίαση των «Βημάτων του Αποστόλου Παύλου» θα παρουσιαστούν και σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κόρινθο.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου