Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

«Πράσινο φως» για το έργο-πρότυπο οδικής ασφάλειας 45,2 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε και επίσημα το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου οδικής ασφάλειας που έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 45,24 εκατ. ευρώ, το οποίο σχεδιάστηκε και προωθήθηκε αποκλειστικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Να σημειωθεί πως είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που κατάφερε να ωριμάσει, να εντάξει και να δημοπρατήσει έργο τέτοιας κλίμακας στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το έργο αφορά συνολικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου: Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία.

Η στρατηγική αυτή παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού και υλοποίησης δημόσιου έργου, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο οδικό δίκτυο.

Όπως επισημαίνεται στο εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο του έργου, πρόκειται για μια «συνολική θεώρηση» που ενσωματώνει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και ανταποκρίνεται στους εθνικούς στόχους του Στρατηγικού Σχεδίου για τη Μείωση των Οδικών Ατυχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο αναπλάσεις που αλλάζουν την εικόνα της Δυτικής Μάνης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων ανάπλασης που αναβαθμίζουν το παραλιακό μέτωπο της Δυτικής Μάνης παρακολούθησε από κοντά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή 20 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο και στη Στούπα. Πρόκειται για παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μάνης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου και αποσκοπούν στη

LIVE | 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη – Παρασκευή 20/06/2025

Στην Ζάτουνα Γορτυνίας, το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει το...

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο China Visitors Summit 2025

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο China Visitors Summit (CVS) 2025, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες B2B διοργανώσεις τουριστικής διασύνδεσης μεταξύ της Κίνας και επιλεγμένων ευρωπαϊκών προορισμών, με τη συμμετοχή άνω των 120 επαγγελματιών του τουρισμού από την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ. Η Περιφέρεια πραγματοποίησε πάνω από

ΔΗΜΟΦΙΛΗ