Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου– Έργα και τουρισμός στο επίκεντρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου. Στη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα, τόσο τεχνικού χαρακτήρα όσο και στρατηγικής σημασίας για την παρουσία και τη δυναμική της Περιφέρειας στο πεδίο του τουρισμού.

Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, εγκρίθηκαν αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα καθαρισμού ρεμάτων και κοπής βλάστησης από το οδικό δίκτυο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη Μεσσηνία και την Αργολίδα, με στόχο τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας κατά τη θερινή περίοδο.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τριών νέων παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα και ηλεκτροφωτισμό στον άξονα Τρίπολη–Άστρος, με τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε σημεία αυξημένης επικινδυνότητας, όπως ο κόμβος των Δολιανών. Πρόκειται για ένα αίτημα ετών που προγραμματίζεται πλέον να υλοποιηθεί άμεσα.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την πρόοδο δύο εμβληματικών έργων στη Μεσσηνία: τον δρόμο Τζάνε–Καλαμάκι και τον δρόμο Γαργαλιάνοι–Ρωμανός, τα οποία –όπως υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης– έχουν εισέλθει σε τροχιά ολοκλήρωσης χωρίς να καταγραφούν αντιρρήσεις κατά τη συνεδρίαση.

Στο πεδίο του τουρισμού, εγκρίθηκε η ενίσχυση του τουριστικού προϋπολογισμού για το 2025, με αυξημένο ποσό σε σχέση με προηγούμενα έτη. Ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε ότι «στόχος μας δεν είναι η σύγκριση με το παρελθόν, αλλά η εντυπωσιακή αύξηση της επισκεψιμότητας, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Τέλος, αναφορά έγινε στην πρόοδο του σχεδίου για το νέο Place Branding της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όπως επεσήμανε, η σχεδιαζόμενη παρουσίαση πλησιάζει και το διακριτό σήμα που θα παρουσιαστεί δεν αφορά μόνο τον τουρισμό, αλλά συνολικά την ταυτότητα της Περιφέρειας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της αναγνωρισιμότητας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Η Περιφερειακή Επιτροπή συνεχίζει το έργο της με γνώμονα την απορρόφηση όλων των διαθέσιμων πόρων, ελληνικών και ευρωπαϊκών, και με στόχο το 2025 να είναι μια χρονιά παραγωγής – τόσο υλικών έργων όσο και άυλων δράσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενώπιος ενωπίω με τους μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου ο Δήμαρχος Σπάρτης

Μια χαλαρή αλλά ενδιαφέρουσα και πολύ ουσιαστική συζήτηση είχε...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της ΠΕ Αρκαδίας, κατά την αντιπυρική περίοδο 2025

Με απόφαση που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μανδρώνης απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και την οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ, εντός των περιοχών που αποτυπώνονται και στους αναρτημένους χάρτες της Δ/νσης Δασών ΠΕ Αρκαδίας (ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ), καθ’

Ο Διεθνής φιλανθρωπικός ποδηλατικός αγώνας Βυτίνα – Λιμποβίσι CHARITY CYCLING RACE 2025 της IG Cycling υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, από 23 έως...

Ένας διεθνής ποδηλατικός αγώνας που συνδυάζει αθλητική πρόκληση, πολιτισμό, φυσική ομορφιά και κοινωνική συνεισφορά θα φιλοξενηθεί στη Γορτυνία από τις 23 Μαΐου έως τις 25 Μαΐου.Η IG Cycling διοργανώνει το Βυτίνα – Λιμποβίσι CHARITY CYCLING RACE 2025 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Γορτυνίας, ενισχύοντας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ