Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν χθες (30.4.2025) το πρωί, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε ομάδες κοινωνικής ομοιογένειας, σε περιοχές των δήμων Άργους-Μυκηνών, Ναυπλίου, Βέλου-Βόχας και Σικυωνίων.
Οι επιχειρήσεις υλοποιήθηκαν από αστυνομικούς υφιστάμενων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας και Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων:
Στην Αργολίδα ελέγχθησαν -46- άτομα, προσήχθησαν -12- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -8- άτομα, για τα κάτωθι αδικήματα:
- -3- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
- -2- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
- -1- άτομο, για κλοπή,
- -1- άτομο, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και
- -1- άτομο, για καταδικαστικό έγγραφο.
Στην Κορινθία ελέγχθησαν -101- άτομα, προσήχθησαν -15- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -6- άτομα, για τα κάτωθι αδικήματα:
- -4- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
- -1- άτομο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
- -1- άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
Τέλος, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στην Αργολίδα, βεβαιώθηκαν -4- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πραγματοποιήθηκαν -3- ακινητοποιήσεις οχημάτων και κατασχέθηκαν -60- μέτρα καλωδίου, ενώ στην Κορινθία βεβαιώθηκαν -44- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πραγματοποιήθηκε -1- ακινητοποίηση οχήματος.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.