Πελοπόννησος, Greece

Αποζημιώσεις για την ανομβρία ζητεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεκδικήσει τη δυνατότητα ένταξης στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ή των ΠΣΕΑ (μέσω του κρατικού προϋπολογισμού) όλων των αγροτών που θα πληγούν από την ανομβρία κατά τη φετινή ελαιοκομική περίοδο.

Αυτό επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Γκίκας.

Αναφέρει ότι “μετά από εντολή του περιφερειάρχη παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του φαινομένου, με τις αρμόδιες κατά τόπους ΔΑΟΚ, με σοβαρότητα, σύνεση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, σχετικά με την επίδραση της ανομβρίας – υψηλών θερμοκρασιών, στην παραγωγή της ελαιοκαλλιέργειας της Περιφέρειάς μας”.

Όσον αφορά την εικόνα της ελαιοπαραγωγής στην Περιφέρεια, ο κ. Γκίκας καταγράφει: “Κατά θέσεις και περιοχές των γεωγραφικών διαμερισμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μακροσκοπικοί έλεγχοι δείχνουν την ύπαρξη πιθανού προβλήματος στην ελαιοποιήσιμη και στη βρώσιμη ελιά, με συμπτώματα τη δημιουργία καρπών μικρού μεγέθους, την αφυδάτωση του καρπού και, σε ακραίες περιπτώσεις, την εμφάνιση μαυρίσματος του καρπού αντί του φυσιολογικού πράσινου χρώματος για την εποχή. Η ένταση του φαινομένου είναι κλιμακούμενη και εξαρτώμενη και από τα εδαφοκλιματικά στοιχεία του σταθμού. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους μη αρδευόμενους ελαιώνες. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι άμεσα συνδεόμενο με την πιθανότητα ή μη βροχοπτώσεων των επόμενων ημερών”.

ΠΗΓΗ:eleftheriaonline.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων των κλάσεων 2029 και 2030

Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2029 και 2030, σύμφωνα με αλλαγές που επήλθαν, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) ως εξής: α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2029 (γεννημένοι το έτος 2008), κατά το πρώτο δίμηνο του έτους 2026 (από 02 Ιαν 26 έως και 28 Φεβ 26), β. Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως
00:03:05

Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα στην Νότια Κυνουρία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -24- γραμμάρια κοκαΐνης και ναρκωτικά δισκία

Αρχοντικό Ματάλα: Η Κιούση απαντά στον Δαβάκη και θέτει κρίσιμα ερωτήματα

Κατ’ αρχάς, εκτιμάμε την άμεση θεσμική ανταπόκριση του υφυπουργού...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ